Bjørn Christensen blev mandag kendt skyldig i Retten i Næstved. Han straffes blandt andet med fængsel i seks år. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix (arkiv)

Lærer voldtog 13-årig: Deltog i DR-program samme dag

6. dec 2019
Den voldtægtsdømte 32-årige skolelærer deltog sidste år i en debat, hvor lærerne var ofre.

Samme dag som den netop voldtægtsdømte 32-årige lærer, Bjørn Christensen, havde deltaget i et program på DR's P1 Debat, udsatte han sit 13-årige offer for en særlig farlig voldtægt, skriver Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Ole Birk med vilde anklager mod stilladsformand: - Sådan nogen som dig burde komme i fængsel

Under voldtægten satte han håndjern og halsbånd på pigen og strammede så meget til, at hun ikke kunne trække vejret ordentligt.

I radioprogrammet sad den 32-årige og diskuterede temaet "Hvorfor får lærerne tæsk?" med en anden lærer og formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo CHristensen.

Dagen før havde den 32-årige i en artikel i Politiken fortalt om, hvordan han var blevet slået med en kost af en tiårig elev, og at han blev truet af andre elever.

- De meget overlagte situationer, hvor der er trusler, og man bliver svinet til, sætter et aftryk i én. Så kommer alle følelserne. Man bliver overvældet og måske vred og ked af det, fordi man jo gerne vil de her børn det bedste, sagde Bjørn Christensen i artiklen, der blev bragt 24. oktober 2018.

Ligeledes i efteråret sidste år skrev den voldtægtsdømte lærer et læserbrev til Politikens Skoleliv. Her efterspurgte han mere tillid til lærerne.

LÆS OGSÅ: Løkke sælger villa: Elendigt tag og ulovlig el

Tænker over dommen

Bjørn Christensen blev mandag kendt skyldig i at have voldtaget den dengang 13-årige elev adskillige gange og straffes med fængsel i seks år.

Ud over fængselsstraffen skal han betale 201.000 kroner til pigen samt 8.000 og 10.000 kroner til to andre forurettede.

Bjørn Christiansen fratages samtidig retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år.

Under hele retssagen har Bjørn Christensen holdt fast i, at pigen selv opsøgte ham, og at det var et gensidigt seksuelt forhold.

Han har udbedt sig betænkningstid med henblik på at anke dommen.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe berørt af DR-serie: Hun fik tårer i øjnene