En 46-årig mand blev ved Retten i Viborg idømt tre måneders ubetinget fængsel. Han blev også frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år i tre år. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Lærer dømt: Skal i fængsel

26. jun 2020, 18:39
En efterskolelærer er idømt tre måneders ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse.

En 46-årig efterskolelærer er fredag formiddag blevet dømt for blufærdighedskrænkelse af en 15-16-årig pige, der var elev på den efterskole, hvor han underviste.

Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Bonnie arbejdede deltid og passede sin datter med spastisk lammelse i 18 år: Nu kan hun ikke få dagpenge

Dommen lød på tre måneders ubetinget fængsel. Derudover blev den 46-årige mand frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år i tre år.

- Jeg er tilfreds med dommen. Han er stort set dømt i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand, og dommen ligger i vores optik fint i tråd med retspraksis på området, siger anklagerfuldmægtig Kasper Helbo fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Den nu 21-årige kvinde anmeldte de episoder, som manden nu er dømt for, i efteråret 2019, men alle forholdene skete i perioden 2014-2015, hvor hun var 15-16 år gammel.

Manden blev blandt andet dømt for at sende beskeder med seksuelt indhold til hende, ligesom han i samme periode sagde ting til pigen, der krænkede hendes blufærdighed. 'Derudover har manden tilbudt at massere eleven og berørt hende på måder, der var egnet til at krænke blufærdigheden,' skriver politiet i pressemeddelelsen.

Han blev ud over fængselsstraffen dømt til at betale 15.000 kroner i erstatning til kvinden.