Lægeerklæringen er død

4. okt 2009
I stedet skal du lave nu lave en mulighedserklæring, når du er syg i længere tid. Få ti råd til at klare de nye sygesamtaler med chefen.

Fra i dag er det ikke længere nødvendigt at aflevere en lægeerklæring til din chef, når du er syg i mere end et par dage. Men de nye regler betyder til gengæld, at du bliver kaldt på arbejde, før du er rask.

Du kan altså ikke længere vente med at begynde at arbejde igen, til din skulder er helt god efter operationen. Og har du været sygemeldt med stress og stadig ikke føler, at du er ovenpå endnu, kan din chef alligevel godt bede dig om at komme tilbage på jobbet og udføre mindre krævende opgaver.

Reglerne skal nedbringe sygefraværet for os danskere og hjælpe os tilbage på arbejde efter længere tids sygdom.

Er du syg i længere tid, skal din chef, i følge de nye regler, indkalde dig til et møde. Sammen skal I lave en ”mulighedserklæring” , så du langsomt kan komme tilbage på job, mens du stadig er syg.

Ti gode råd til at klare ”mulighedserklæringen” fra socialrådgiver i 3F Karin Petersen:

  1. Mulighedserklæringen er i første omgang et tilbud om at komme tilbage fra sygdom på nedsat tid, blive skånet fra bestemt slags arbejde eller på anden måde lande blødt på arbejde efter sygdom.
  2. Når du mødes med din leder, har du ret til at sige fra og vælge, at du først vender tilbage, når du er helt rask.
  3. Din chef har ikke ret til at vide, hvad du fejler. Hvis du er tryg og har tillid til lederen, kan det være en god idé at være åben om sygdommen. Men du risikerer at arbejdsgiveren misbruger det. Hvis han ved, hvad du fejler, så er du mere udsat for at blive fyret,
  4. Få din tillids- eller sikkerhedsrepræsentant med. Det kan være en støtte, og din repræsentant har nemmere ved at sige fra overfor chefen, hvis han går for tæt på eller presser dig. Det kan være svært, når man er syg.
  5. Mødet skal indkaldes af arbejdsgiveren i god tid, for eksempel 14 dage forinden. Mødet kan være over telefonen. Du skal snakke med chefen, med mindre du er for syg, ellers risikerer du at miste en del af din løn.
  6. Efter mødet med lederen skal din læge godkende planen. Det er arbejdspladsen, der skal betale regningen for samtalen med lægen. Sørg for at booke en ordentlig tid, så du kan forklare lægen, hvad du helt præcis arbejder med. Kun hvis han ved det, kan han sige, om du kan holde til det.
  7. Aftal med chefen at I snakker sammen efter en uge tilbage på jobbet, så I kan få talt om, hvordan det går.
  8. Sørg for at din leder giver kollegaerne besked om din situation, så de ikke forventer, at du er helt på dupperne fra start. De skal vide, hvad du kan lave og ikke kan.
  9. Går det ikke godt med at komme tilbage, så kontakt din tillidsrepræsentant og aftal en anden ordning med lederen.
  10. Hvis du afviser at komme tilbage, før du er rask, kan lederen inddrage kommunen for at få dig tilbage på arbejde. Hvis kommunen mener, at du er rask nok til at komme tilbage på deltid, mister du løn svarende til dagpenge, hvis du afviser.