Lad maskinen skrive din ansøgning

27. okt 2010
Er du bedre til at arbejde end at skrive ansøgninger? Så få hjælp på nettet.

Hader du også at skrive ansøgninger? Så er der hjælp på nettet.

På et kvarter har man en fornuftig ansøgning, der bare skal pudses af i Word.

På tekstmaskinen.net har man siden 2005 kunnet få hjælp til at skrive en ansøgning og lave et c.v. Faktisk skriver tekstmaskinen ansøgningen, mens man bare vælger de formuleringer, man bedst kan lide fra en lang liste, og så udfylder hullerne.

"Det kommer der lidt kedelige ansøgninger ud af, men det skal man ikke rynke på næsen af. Arbejdsgiveren får de informationer, han skal have, og i mange job er det jo det vigtigste," siger Pia C. Nielsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ansøgninger ligner hinanden

Sammen med en medstuderende lavede hun tekstmaskinen.net, da de var færdige med deres danskstudier på Aarhus Universitet. I dag er Pia C. Nielsen ejer af webbureauet Pointe, og for et par år siden solgte de tekstmaskinen til jobindex.dk, hvor man også kan finde den i dag.

Sætningerne og opbygningerne af ansøgningerne fandt de ved at kombinere en masse ansøgninger, de havde set.

"Ansøgninger er en jo fast genre, der er bygget op på en bestemt måde hver gang. Først en begrundelse for ansøgningen, så en forklaring om ens kvalifikationer og til sidst noget om en selv, " siger Pia C. Nielsen.

Ifølge hende bruger folk tekstmaskinen forskelligt. Nogle bruger den som inspiration og skriver teksten helt om, så de får deres egen, og andre kører den bare igennem og sender ansøgningerne, som de er.

Se mere: Gå ind på tekstmaskinen.net

 

Ansøgning på 15 min.

Sådan kan en ansøgning fra tekstmaskinen se ud. I den rigtige onlineversion, fylder du alle hullerne ud med det samme og kan printe en færdig ansøgning ud.