Ole Birk Olesen (LA) er rasende over trecifret milliongave til PostNord (Arkivfoto)

LA-profil raser: Vanvittigt milliongave til PostNord

1. jul, 14:52

PostNord kan se frem til en klækkelig håndsrækning på 112 millioner, der skal finansiere omdelingen af breve i resten af 2020.

Det fremgår af en intern mail til partierne bag en ny postaftale fra transportminister Benny Engelbrecht (S), som er sendt til postordførerne i Venstre, SF, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Det skriver Ekstrabladet.

LÆS OGSÅ: Ole i sorg over fyringer i SAS: 'Min familie er revet midt over'

Men det huer ikke Liberal Alliances transportordfører Ole Birk Olesen, der også fik mailen tilsendt ved en fejl.

Han mener, at det er helt skørt, at skatteyderne i 2020 skal betale 112 millioner kroner hvert halve år for at få bragt brevpost ud. Han vil have sendt opgaven i udbud.

- Partierne har bare foræret opgaven til PostNord, og det er altså helt hul i hovedet. Det offentlige udbyder alt fra rengøring til kantinedrift til private, som kan gøre det billigst og bedst. Men brevene må kun omdeles af en statsejet virksomhed, uden andre bliver spurgt, om de kan gøre det bedre, siger han til Ekstrabladet.

Han sender samtidig en bredside afsted mod egne rækker til Venstre og Det Konservative Folkeparti for overhovedet at være med i aftalen.