Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund har begge forladt Liberal Alliance. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)

LA-politikere langer ud efter tidligere topfolk: ”Helt horribelt”

31. okt 2019
En række af Liberal Alliances byrådsmedlemmer mener, at det er noget vrøvl, når Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger, at partiet er mindre liberalt end tidligere.

En række af Liberal Alliances byrådsmedlemmer vil ikke stå model til, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund har forladt partiet med beskeden om, at den værdiliberale linje i partiet er trængt, og at den nationalkonservative strømning i for høj grad har taget over.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Forsker: Beskæftigelsessystemets jagt på udsatte er gået for langt

- Det er slet og ret noget vrøvl, at vores parti skulle være mindre liberalt end tidligere. Det er fuldstændig faktuelt forkert, og dermed har jeg meget lidt respekt for deres beslutning, siger Casper Søe-Larsen til Berlingske.

Han er medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune og får opbakning af blandt andre partikollegaen Mikkel Dam fra byrådet i Faxe Kommune:

- Jeg synes, det er helt horribelt, siger Mikkel Dam til Berlingske og tilføjer:

- Vi er jo netop nu under den nye ledelse, og nu hvor vi ikke længere har en regering at tage hensyn til, begyndt at vende tilbage til de kerneliberale principper.

Vælgerne svigtede i stor stil Liberal Alliance ved folketingsvalget i juni, hvilket betød at partiet blev skåret ned fra 13 til fire mandater - heriblandt blev profilen Anders Samuelsen ikke genvalgt.

28-årige Alex Vanopslagh blev efterfølgende leder af partiet, som blev skåret yderligere ned til tre, da Simon Emil Ammitzbøll-Bille i sidste uge gik enegang.

Christina Egelund, som ikke blev valgt i juni, fulgte få dage efter Simon Emil Ammitzbøll-Bille, og siden har Mai Christiansen nedlagt sit hverv som næstformand og forladt partiet.

LÆS OGSÅ: Stor fyringsrunde: 100 stillinger fjernes