"Det er formanden, der skal stå på mål for de beslutninger, der træffes i partiet. Jeg kan ikke som jeres landsformand, med mine værdier i behold, på det kommende landsmøde stå og forsvare denne beslutning," skriver Leif Mikkelsen i et lækket brev, som DR er kommet i besiddelse af. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

LA-formand trækker sig i protest

11. feb, 14:05
Eksklusionen af et partimedlem får nu landsformand Leif Mikkelsen til at trække sig fra sin post.

Liberal Alliances landsformand Leif Mikkelsen har valgt at trække sig fra sin post før tid.

Det skriver DR, der er kommet i besiddelse af et brev fra Leif Mikkelsen til partiets hovedbestyrelse. 

LÆS OGSÅ: Stort firma konkurs: Nu er der godt nyt til de ansatte

Det er eksklusionen af det mangeårige partimedlem Søren Kenner, der har fået Leif Mikkelsen til at gå før tid. Det var ellers planen, at han skulle forlade posten, som han har haft i 11 år, ved landsmødet i april.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

"Det er formanden, der skal stå på mål for de beslutninger, der træffes i partiet. Jeg kan ikke som jeres landsformand, med mine værdier i behold, på det kommende landsmøde stå og forsvare denne beslutning," lyder det ifølge DR i brevet.

Ifølge brevet fra Leif Mikkelsen blev Søren Kenner ekskluderet, fordi han kritiserede partiets ledelse - herunder folketingsmedlemmet Henrik Dahl. Sidstnævnte var selv centrum for en sag efter det seneste folketingsvalg, hvor han langede ud efter daværende partileder Anders Samuelsen. Den kritik burde ifølge Leif Mikkelsen have ført til en eksklusion af Henrik Dahl, men gjorde det ikke. Derfor klinger det ifølge den nu forhenværende landsformand hult, at man vælger at sende Søren Kenner ud af partifællesskabet. 

Leif Mikkelsen har ikke selv ønsket at uddybe sin kritik over for DR. Han understreger dog, at han stadig bakker op om Alex Vanopslagh som partileder. Alex Vanopslagh har heller ikke ønsket stille op til interview med DR, men skriver i et skriftligt svar:

"Leifs position er velkendt både for mig og for hovedbestyrelsen. Det er derfor, jeg blev konstitueret formand, så vi kan fuldende overgangen fra gammel til ny ledelse og dermed få ro på partiet."