LA's formand, Alex Vanopslagh, mener ikke, at det er afgørende, om virksomheder betaler selskabsskat eller ej. (Arkivfoto) Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

LA-formand om selskabsskat: - Det er ret ligegyldigt

18. maj 2020, 15:28
I et opslag på det sociale medie Facebook giver LA's formand, Alex Vanopslagh, udtryk for sin holdning til virksomheders betaling af selskabsskat.

Store virksomheder bidrager til samfundet ved at skabe arbejdspladser for tusindvis af danskere, der dermed kan forsøge sig selv og være med at gøre samfundet rigere. Derfor er det ligegyldigt, om de betaler selskabsskat eller ej, lyder udmeldingen fra LA's formand, Alex Vanopslagh, i et opslag på det sociale medie Facebook. 

LÆS OGSÅ: Tusindvis af danskere er i kø

- Når Sportsmaster har 1.000 arbejdspladser i Danmark, så er det værdifulde at tusind mennesker har et job at stå op til om morgen, kan forsørge sig selv og være med til at gøre samfundet rigere. Det er ret ligegyldigt om Sportsmaster så derudover betaler en masse i selskabsskat eller ej, skriver den liberale partiformand og tilføjer:

- Når en medicinalvirksomhed engang i fremtiden udvikler en vaccine mod corona, så er det værdifulde jo at millioner af mennesker beskyttes mod corona - og ikke at staten kan tjene penge på skat af overskuddet ved salg af vaccinen.

Herefter henviser Alex Vanopslagh til opfindelsen af den amerikanske techgigant Apples populære IPhone. 

- Da Apple opfandt iPhonen var det værdifulde selve innovationen - at vi nu kunne have smart phones der ændrede vores arbejdsliv, vores muligheder for kontakt med omverden og at vi nu havde telefoner der også fungerede som computere, kamera, pulsmåler og meget andet, skriver han og fortsætter:

- Det var og er ligegyldigt i det lys, om Apple så betaler meget eller slet ingen skat til den danske statskasse.

I en kommentar til opslaget langer Enhedslistens bestyrelsesmedlem Pelle Dragsted ud efter sin politiske modstander. 

- Utroligt, at du vil forsvare virksomheder, der søger at slippe for at betale til det fællesskab, de nyder godt af. Det er er svigt over for alle. Men også en urimelig og unfair konkurrence over for alle de forretningsdrivende, der ikke er hjemhørende i skattely, skriver han. 

LÆS OGSÅ: Vildt skuddrama i trafikken - politi på stedet