Kyssepolitik: Firmaer slipper kærligheden løs

16. jun 2012
I mange firmaer er reglerne for kærlighed mellem kolleger blevet mindre firkantede, siger HRekspert.

Kærlighed mellem kolleger er noget kludder. Det er eksperter i arbejdsmiljø og de fleste chefer rørende enige om.

For et par år siden var det moderne at udstede forbud og trusler om fyring eller forflyttelse, hvis gode kolleger fortsatte det tætte samarbejde efter fyraften.

Men firkantede regler kan hurtigt ødelægge mere, end de gavner - og i dag lader flere danske virksomheder igen kærligheden blomstre mellem kolleger.

Det fortæller Kim Staack Nielsen, der er administrerende direktør for det faglige netværk Personalechefer i Danmark.

"En overgang var tendensen, at virksomheder skulle have en meget konsekvent politik, men i dag er der færre steder, der fremhæver egentlige forbud og sanktioner for medarbejdere, der ikke kan holde fingrene fra hinanden," siger han.

Det betyder dog ikke, at virksomhederne pludselig bifalder medarbejdere, som dater hinanden.

Ifølge Kim Staack Nielsen er der endnu kun 50-100 større danske virksomheder, der har indført en egentlig personalepolitik for kærlighed på jobbet.

"Men nu ser vi, at mange virksomheder undlader at vedtage en egentlig politik, men vælger at forholde sig mere menneskeligt til spørgsmålet, når det bliver relevant," forklarer han.

Det er blandt andet tilfældet i firmaet Bankdata, der har 650 medarbejdere, hvoraf flere danner par med kolleger.

Det har tidligere været mindre velanset, fortæller HR-direktør Annette Smith, men i dag nøjes firmaet med at kræve, at medarbejdere spiller åbent ud, hvis de har et seriøst forhold.

"Vi lader dem forstå, at hvis det bliver et problem, må vi gøre noget ved det. Regler kan hurtigt blive for firkantede, men vi tror, at vi kommer længere med at lade medarbejdere bruge deres sunde fornuft," siger hun.

Knas i kærligheden på hver fjerde arbejdsplads

For nylig kunne Avisen.dk fortælle om Paw Svarre og Lone Anker Rasmussen, hvis parforhold endte med at  koste dem begge en fyring fra den fælles arbejdsplads.

Ifølge HK er historien om Paw og Lone heldigvis usædvanlig. Hverken kolleger i parforhold eller problemer i den forbindelse er dog særlig usædvanligt.

62 procent har kolleger, der danner par. Og over en fjerdedel har oplevet, at kolleger i parforhold giver knas på arbejdspladsen.

Det viser en undersøgelse fra 2006 foretaget blandt 1.000 medlemmer af 3F.

Ifølge HK's arbejdsmiljøekspert Svend-Erik Hermansen risikerer firkantede regler at ødelægge mere, end de gavner.

"Det med at skrive ned, at det er forbudt at kysse på kollegaen, og at man risikerer sanktioner, det indebærer en risiko for, at folk begynder at indberette kolleger, de ikke bryder sig om," forklarer han.

Tag stilling, før det er for sent

Svend-Erik Hermansen anbefaler på det kraftigste virksomheder til at tage stilling til spørgsmålet, før der opstår en konkret anledning.

"Det er vigtigt, at ledelsen tager tillidsmand eller medarbejderrepræsentanter med på råd og finder ud af, hvordan de forholder sig til kolleger, der danner par," siger han.

Den generelle anbefaling lyder, at kolleger i parforhold bør lade sig skille på jobbet - enten ved at flytte afdeling eller skifte job.

Kernemedarbejdere får frie rammer

Ifølge Kim Staack Nielsen hænger virksomhedernes mere fleksible holdning sammen med, at de efter hårde fyringsrunder er blevet mere 'pylrede' over for de ansatte, der er tilbage.

"I stedet for at stramme reglerne over for kernemedarbejderne, ser vi en klar tendens til, at man forsøger sig med en mere rummelig og fleksibel holdning," siger han.

Sammenlignet med andre vestlige lande nyder danske medarbejdere generelt mere frihed. Og det betragtes som en særlig styrke ved det danske arbejdsmarked, understreger Kim Staack Nielsen.

"Derfor tror jeg heller ikke, at danske medarbejdere i længden lader deres kærlighed begrænse af regler," lyder det fra ledelseseksperten.