Ingen personer kom til skade i de tre brande, som blev påsat i en kælder i et parcelhus på Ryvej i Aarhus Vest, en fritidsklub i samme område og på den psykiatriske afdeling på Aarhus Universitetshospital. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kvinde udvist for flere påsatte brande

2. jun 2020, 09:26
Tre brande blev antændt af 51-årig kvinde. Sagen har ført til behandlingsdom og udvisning af Danmark.

En 51-årig kvinde fra Mozambique er blevet idømt en behandlingsdom og efterfølgende udvisning af Danmark for tre påsatte brande i Aarhus-området.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Behandlingsdommen er uden længstetid - altså uden en fastsat udløbsdato. Den indebærer psykiatrisk behandling.

Ingen personer kom til skade i de tre brande, som blev påsat i en kælder i et parcelhus på Ryvej i Aarhus Vest, en fritidsklub i samme område og på den psykiatriske afdeling på Aarhus Universitetshospital.

De to brande i Aarhus Vest blev påsat den 27. august sidste år.

Branden på den psykiatriske afdeling opstod i marts i år på kvindens egen stue, da hun var indlagt. Hun lå i sin seng i det røgfyldte lokale, mens flammerne udviklede sig langs væggene.

Der blev først slået alarm, da sygehuspersonalet selv opdagede branden.

Anklager Jacob Gents er tilfreds med dommen, som blev afsagt i Retten i Aarhus. Han beskriver ugerningerne som "alvorlig kriminalitet".

- Det er en psykisk afvigende kvinde, som er blevet dømt.

- Der er tale om en sag, hvor der kunne være sket yderligere skade, hvis brandene havde udviklet sig. Dommen og udvisningen afspejler sagens alvor, siger anklager Jacob Gents til Ritzau.

Udvisningen indebærer, at kvinden får forbud mod at rejse ind i Danmark i seks år efter endt behandlingsdom.

Kvinden blev foruden de tre brandstiftelser dømt for ét forsøg på brandstiftelse og for tyveri fra fritidsklubben, som brændte.

Hun blev anholdt umiddelbart efter de to første ildspåsættelser, hvor hun gik rundt i den vestlige del af Aarhus og ifølge politiet "lugtede af benzin".

I retten nægtede hun sig skyldig i alle forhold og ankede dommen på stedet.

/ritzau/