Kvinde tog tåregasspray med på skattekontor

5. aug 2008
Københavnsk politianmeldt efter, at hun blev taget med en ulovlig tåregasspray i tasken på skattekontor. Her har metaldetektoren også på to måneder fundet 21 knive.

Metaldetektoren hos Skat i København har hylet 43 gange siden juni, viser en opgørelse, som Skat har udarbejdet for Avisen.dk.

En sikkerhedsansat hos Skat har herefter fra borgere beslaglagt en tåregaspatron, fem knive, 16 lommeknive og 21 stykker værktøj fra i alt 1.355 undersøgte borgere.

- Den eneste vi har politianmeldt, er en kvinde, der havde en tåregaspatron i tasken og det var nok mest for at beskytte sig mod overfaldsmænd en mørk aften. Men nu er tåregasspray jo ulovlige i Danmark, så vi tilkaldte politiet, siger Erling Andersen, direktør i Skat København, til Avisen.dk.

I foråret fik Skat, som den første offentlige myndighed i Danmark, sat en metaldetektor op som alle borgere i indrivelsesenheden skal igennem.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Metaldetektoren fik de efter, at en 46-årig psykisk syg mand i november 2007 skød og dræbte en sikkerhedsvagt, da Skat ikke kunne skaffe ham en lejlighed.

- Så vi har den for medarbejdernes sikkerhed, siger Erling Andersen.

faktaboks