Det har kostet en sigtelse for en 36-årig kvinde, at hun har truet politikeren Rasmus Paludan på livet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kvinde sigtet for trusler mod Rasmus Paludan

23. maj 2020, 11:00
En 36-årig kvinde fra Aarhus er blevet sigtet for at have skrevet en kommentar på Facebook, der kan opfattes som en trussel mod politikeren.

Sociale medier er ofte genstand for kritik, fordi de indimellem bliver kampplads for ophedede debatter og verbal mudderkastning.

Nogle gange tager det overhånd. Det oplevede en 36-årig kvinde fra Aarhus torsdag. Efter at have deltaget i en 'ophedet' Facebook-debat, fik kvinden pludselig besøg af politiet, som sigtede hende for trusler på livet. Det skriver Jyllands-Posten.

Den alvorlige sigtelse kommer efter, at kvinden i en debat med politikeren Rasmus Paludan blandt andet skrev: 'er der ikke snart nogen, der kan ramme den mand med en kugle, så vi kan slippe for ham' en i en kommentar.

Den kommentar blev efterfølgende anmeldt til politiet. Kvinden erkendte efterfølgende at have skrevet kommentaren, men afviste at der skulle være alvor bag truslen. Hun er dog nu sigtet for trusler på livet mod et andet menneske.

Den ophedede debat fandt sted i kommentarfeltet til en video fra en Stram Kurs-demonstration på Store Torv i Aarhus. Her kan man også læse en anden af kvindens kommentarer, hvor hun raser mod politikeren.

- Jeg er så pissetræt af, at Rasmus og hans latterlige venner ikke kan klare sig selv sig. Hvis man vil ud med sine meninger og holdninger, så må man sku tage de følger, der hører med. Hvorfor skal han eller de beskyttes i hoved og røv? Derfor ville det være nemmere, hvis han eller de blev ramt af et skud. Det er trods alt ikke kun et lille beløb, Danmark bruger på dem, lyder det.