Retssagen starter i Horsens d. 8. juni. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Ældre kvinde bagbundet: Blev sparket i hovedet

2. jun 2020, 11:15
En kvinde er blevet udsat for et voldsomt hjemmerøveri. Nu kræver anklagemyndigheden de formodede gerningsmand udvist.

En kvinde på 74 år blev den 24. maj 2018 overfaldet i sin lejlighed i Amaliegade i Horsens. Nu kræver anklagemyndigheden, at mændene, en syrisk mand og en mand med bopæl i Sverige, bliver udvist fra Danmark.

LÆS OGSÅ: Kvinde udvist for flere påsatte brande

Den ene blev anholdt i marts sidste år og den anden et halvt år senere. Politiet mener, at der er en tredje gerningsmand, der kørte bilen, mens de to tiltalte befandt sig i lejligheden. Han er stadig på fri fod. Det skriver Horsens Folkeblad.

Selvom en gerningsmand formentlig stadig er på fri fod, er politiet tilfredse med efterforskning, der resulterede i anholdelsen af de to mænd:

- Det var god og vedholdende efterforskning, der førte til anholdelserne, siger Lars Peter Madsen, der er vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad

Ifølge anklageskriftet blev kvinden overfaldet, mens en kniv blev holdt foran hendes hals. Hun blev desuden slået og sparket i hovedet og på kroppen, ligesom hun blev bagbundet. Mændene stak af med seks guldarmbånd og omkring 4000 kroner i kontanter.

LÆS OGSÅ: Ansatte presset i bund: Kræver handling fra minister

Sagen går i gang den 8. juni ved Retten i Horsens.