Arkivfoto fra Nykøbing Falster Sygehus , hvor en ældre patient i 2018 blev kvalt i sin sondemad. Nu er en tidligere ansat tiltalt i sagen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Kvinde kvalt i sondemad: Nu er ansat tiltalt i sagen

9. okt 2019
En tidligere afdelingssygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus er tiltalt i sagen om Tove Sonn, der blev kvalt i sondemad, da hun var indlagt med lungebetændelse.

En tidligere sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus er blevet tiltalt i en sag om en 76-årig kvinde, der sidste år blev kvalt i sondemad, da hun var indlagt med en lungebetændelse på hospitalet.  

LÆS OGSÅ: Dansk gigant i fyringsrunde

Det skriver TV2 Øst, der har fået aktindsigt i anklageskriftet. I det står der, at den tidligere afdelingssygeplejerske er tiltalt for ”grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i sit arbejde”.

Tilbage i februar 2018 blev Tove Sonn kvalt i den føde, hun indtog med hjælp fra en sonde.

Styrelsen for Patientklager har siden givet sønnen Ib Sonn ret i, at det var forkerte procedurer omkring sondemaden, som kvalte hans mor. Nykøbing Falster Sygehus blev meldt til politiet i sagen.

Den tidligere afdelingssygeplejerske er tidligere dømt. Derfor risikerer hun en højere straf end den, der ellers normalt gives til sundhedspersoner, der forsømmer deres arbejde, hvilket kan udløse en bøde eller fire måneders fængsel.

Dommen faldt i forbindelse med sagen om sygeplejersken Christina Hansen, der blev dømt for forsøg på drab på fire indlagte patienter på Nykøbing Falster Sygehus. Afdelingssygeplejersken blev dømt for at forsømme sin pligt, da hun ikke reagerede på personalets advarsler om Christina Hansen.

Afdelingssygeplejersken risikerer således en tillægsstraf, hvis hun bliver dømt i forbindelse med den kommende retssag.

- Vi ønsker ikke at udtale os om en verserende retssag. Jeg kan derudover oplyse, at den omtalte medarbejder ikke længere er ansat på sygehuset, siger Inge Paamejer, der er vicedirektør på Nykøbing Falster Sygehus, til TV2 Øst.