Kvinde! Her er panikgaven til din mand

22. dec 2011
Hvad skal du give kvinden i dit liv? Livsstilsekspert Christine Feldthaus giver gode råd.

For et år siden svor du at sørge for julegaverne i tide. Men arbejde og familie har igen overhalet de gode jule-ambitioner.

Derfor er du en desperat mand! Værst af alt: Du mangler at købe den svære gave gaven til kæresten eller konen.

Fat mod. Livsstilsekspert Christine Feldthaus ved de meste om, hvad der skal til, for at sikre julegaven til kvinden i dit liv. Hendes overordnede råd lyder således:

”Start med at tænke lidt over, hvor hun er henne politisk og værdimæssigt. Er hun venstrefløj og immaterielt anlagt, så er det nok en pisse-dårlig ide at gå ned og købe et sæt La Perla-undertøj til 6.000 kroner."

Oplevelsesgaven eller en ting?

Der findes et hav af kvindetyper, men hvis du ikke har gaven i hus, har du brug for hurtige råd. Derfor er det op til dig at kombinere Feldthaus gaveideer, så de passer i din kvindes kram.

Christine Feldthaus kommer både med forslag til en oplevelsesgave (det er svært populært i år) og en ting, du konkret kan lægge under juletræet. 

Gaven til den traditionelle kvinde

Her taler vi om en ældre kvinde. Typisk bosat i provinsen. Til folketingsvalget satte hun sandsynligvis sin stemme ved Socialdemokratiet eller Kristendemokraterne.

På oplevelsessiden er der gode chancer for et julegave-hit, hvis du køber billetter til en koncert i Danmarks Radios nye koncertsal. Radiounderholdningsorkestret flankeret af Hilda Heick eller Birthe Kjær ville være ’top dollar’, mener Feldthaus.

Hvis det skal være en ting, så vil hun falde i svime over en røremaskine. Det kræver dog, at du tager spender-bukserne på. Alternativt foreslår Feldthaus en chokoladesmelter, der kan fås til 129 kroner.

Gaven til den moderne kvinde

I den rendyrkede form taler vi om en kvinde fra Nordsjællands whisky-bælte eller Risskov i Århus. Hun er rig og forholdsvist ung, og du skal regne med at gribe dybt i lommen, siger Feldthaus. Politisk hælder hun til Venstre eller Konservative.

Oplevelsesgaven kan være tre dage i Berlin, London eller Barcelona. Hun ville også blive glad for et spa-ophold. 

Hvis du skal ud og shoppe en ting, kunne en ’lille diamant aldrig skade’, siger Feldthaus. Hun foreslår også en ’lækker taske i den dyre afdeling eller et fuldt
sæt økologisk makeup fra Pure Shop’.

Gaven til den fællesskabsorienterede kvinde

Nøgleordene for at forstå denne kvinde er medmenneskelighed, social ansvarlighed, omsorg, økologi og sundhed. Politisk befinder vi os hos socialdemokraterne, SF, De Radikale eller Enhedslisten.

Hvis du vil give en oplevelsesgave, går du ikke galt i byen med en ballet på Det Kongelige Teater eller en forestilling som Kældermennesket. Vælger du teaterforestillingen, skal du sigte efter et stykke med store skuespiller-kræfter.

På den materielle side kan du eksempelvis give en andel i en vindmølle. Alt fra grøn strøm, cykler og økologi er ’toppen’, siger Feldthaus.

Gaven til den borgerlige kvinde

Her taler vi en kvinde, der stemmer med stort sandsynlighed er bosat i Jylland. Hun stemmer med stor sandsynlighed på Konservativ, Venstre eller Dansk Folkeparti.

På oplevelsessiden vil du ramme plet med en uge til Gran Canaria eller en koncert med Hansi Hinterseer.

På den materielle side er en hundehvalp, ridestøvler eller en anden fritidsbetonet gave til den jordnære kvinde vække begejstring.