Kvinde dræber mor og stjæler ufødt barn

24. jul 2008
En amerikansk kvinde lod som om, at hun var gravid. Og så dræbte hun en anden kvinde og skar hendes ufødte barn ud af maven.

Nyhedsavisen udsendte korrespondent.

NEW YORK: I flere måneder sagde 38-årige Andrea Curry-Demus, at hun var gravid.

Hun fejrede den traditionelle amerikanske baby-shower-fest med sine venner og fortalte alle, at hun "glædede sig til at blive mor".

I virkeligheden var det hele skuespil.

Curry-Demus var ikke gravid, og i fredags kidnappede hun - ifølge politiets foreløbig undersøgelse - den gravide 18-årige Kia Johnson og tog hende til sin lejlighed i Pittsburgh, Pennsylvania.

Her bandt hun hendes arme og ben fast og gav hende bind for munden. Og ifølge retsmediciner Karl Williams slog hun den 18-årige pige ihjel og skar derefter hendes ufødte barn ud af maven. Williams kan dog ikke udelukke, at den 18-årige var i live, da barnet blev skåret ud af maven.

Kørte barnet til hospitalet

Andrea Curry-Demus fik derefter barnet kørt til det lokale hospital i en ambulance, hvor hun hævdede, at hun selv lige havde født barnet.

Men den forklaring købte hospitalet ikke. Så prøvede hun med en historie om, at hun havde købt det nyfødte barn for 1.000 dollars, men heller ikke den påstand troede hospitalet på.

I stedet blev Curry-Demus anholdt, og da betjente ransagede hendes lejlighed, fandt de liget af den 18-årige Kia Johnson og kunne sætte brikkerne sammen i et uhyggeligt puslespil.

I lejligheden fandt politiet også en række stoffer, og det undersøges i øjeblikket, om stofferne blev brugt til at bedøve Johnson.

Politiet har ikke oplyst, hvordan Johnson blev dræbt.

Har tidligere bortført et barn

Myndighederne beskriver Andrea Curry-Demus som "besat" af babyer. Hun hævder selv, at hun konstant hører baby-skrig, efter hun i 1990 ufrivilligt aborterede.

Kort efter - den 5. maj 1990 - stak hun en kniv i ryggen på en kvinde, der kort forinden havde født sit første barn. Herefter stak Curry-Demus af fra gerningsstedet.

Dagen efter bortførte hun et blot tre uger gammel barn fra et hospital. Politiet fandt barnet uskadt hos Curry-Demus' forældre.

- Selvom hun erkender lovovertrædelserne, så har hun svært ved at sætte ord på sine egne følelser eller motiver - bortset fra tabet af hendes eget barn på grund af en abort, skrev politiet i en afhøringsrapport dengang, ifølge nyhedsbureauet AP.

Curry-Demus blev efterfølgende idømt otte til 10 års fængsel og blev løsladt igen i 1998.

Opkalder drengen efter sin mor

I morgen bliver Kia Johnson så begravet i byen McKeesport.

Familien beskriver den 18-årige, som en kvik ung pige med livet foran sig, og som i sin fritid arbejdede for Frelsens Hær.

Den lille nyfødte dreng har det efter omstændighederne godt. Familien har besluttet at opkalde den lille dreng efter hans dræbte mor - han kommer til at hedde Terrell Kian Johnson.

faktaboks