Kurt Klausen lå død i sin lejlighed i Midtgården i Kolding.

Kurt lå død i sin lejlighed i 10 dage: Ingen vil tage ansvaret

21. nov 2019
I ti dage lå mand død i sin lejlighed, efter en hjemmehjælper havde fundet ham. Havde det ikke været for en fjern kusine, var fejlen ikke opdaget.

Da alle de formelle ting var foretaget, efter den 65-årige Kurt Klausen var blev fundet død i sin lejlighed af en hjemmehjælper, skete der intet i ti dage.

LÆS OGSÅ: Drama i fagforening: Vil af med formand

Kurt Klausen blev fundet død 7. oktober og lå ganske simpelt død i lejligheden i Midtgården i Kolding, indtil en fjern kusine tilfældigt dukkede op.

Politiet sørgede derefter for, at liget blev hentet og bragt til krematoriet og brændt, men hverken Kolding Kommune, politiet eller plejefirmaet Kære Pleje, hvor hjemmehjælperen er ansat, vil påtage sig ansvaret for, at der gik så lang tid før liget blev afhentet, skriver JydskeVestkysten.

De tre parter bruger ord som "procedurer", "kommunikationsbrist" og "forfærdelig misforståelse".

Blandt andet fik kusinen af politiet at vide, at lejligheden var tom. Men Kurt Klausen lå fortsat død i lejligheden.

- Og hvis jeg ikke var begyndt at lede efter min fætter, så lå han i lejligheden endnu, siger den 54-årige kusine til avisen.

Det lykkedes kusinen at få politiet til at køre til lejligheden, hvor det kunne konstateres, at fætteren fortsat lå og var død.

- Hvor det er gået galt, ved jeg ikke. Men man må da have en procedure for, hvad der skal ske, når hjemmehjælpen finder en borger død. For det må jo ske ind i mellem. Det virker som om, der ikke har været styr på en skid. Jeg er rystet i min grundvold, siger kusinen til JydskeVestkysten.

Kurt Klausen blev bragt til krematoriet 17. oktober og brændt. Den 25. oktober blev han bisat fra Sdr. Kapel.

LÆS OGSÅ: Betjente finder mand i klædeskab: 29-årig bag tremmer