Erik Hagens er nok bedst kendt for sit 40 meter lange vægmaleri Esbjerg-evangeliet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kunstner forarger med kirkemaleri af Inger Støjberg

7. nov 2019
Inger Støjberg (V) mener, at kirken skal holdes fri for politik.

"Det en teenagepige, der sparker en sort fyr væk fra parcelhus-frontdøren, og familien står bagved og kigger uden at gribe ind."

LÆS OGSÅ: Presser Mette F.: ”Dybt kritisabelt”

Sådan forklarer kunstneren Erik Hagens et maleri, som netop nu hænger i Skovlunde Kirke og vækker forargelse.

Erik Hagens siger til TV2 Øst, at han ikke har malet Inger Støjberg (V), men ladet sig inspirere.

- Det (beskrivelsen af billedet, red.) svarer jo fuldstændig til, hvordan vi danskere for et par år siden lod en integrationsminister opføre sig, siger Erik Hagens.

Lisbeth Andersen, der har skrevet flere bøger om moderne dansk kirkekunst, mener, at Erik Hagens er gået over grænsen, at han udstiller enkeltpersoner og at kirker ikke skal udstille partikunst.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister og nuværende næstformand i Venstre siger, at man som politiker jo skal kunne tåle lidt af hvert.

- Og det kan jeg bestemt også. Men jeg vil sige, at jeg synes, at kirken skal holdes fri for politik, siger Inger Støjberg.

Biskoppen har ifølge TV2 Øst bedt menighedsrådet i Skovlunde Kirke tage stilling til, om det to gange to meter store kunstværk kan blive hængende.

LÆS OGSÅ: Blev fyret efter forhold til ansat: Nu får han stort gyldent håndtryk

Fakta om Erik Hagens

Ifølge onlineleksikaet Den Store Danske var den nu 79-årige Erik Hagens en aktiv deltager i tressernes grænseoverskridende eksperimenter inden for kunst- og livsformer.

Siden 1970 har Erik Hagens "været en politisk engageret historiefortæller, der henter inspiration i 1900-tallets forbrugersamfund med dets industrialisering, forurening, bilisme og forlystelsessteder", skriver leksikaet.

Han blev uddannet på Kunstakademiet i første halvdel af tresserne og tog senere en uddannelse som litograf.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her