Kunder passer Aldi, når kassedamer skal tisse

3. maj 2012
Otte timers arbejde mutters alene i Aldi er helt normalt. Ansatte opfordres til at lade en god kunde se efter butikken, hvis de ikke kan holde sig.

Hvis du heldig, får du andet end gode tilbud med hjem fra dagens besøg i Aldi.

For hvis du er en særlig god kunde, kan du også opleve at blive udnævnt til butiksvagt, mens din kassedame løber på toilettet.

Aldi-ledelsen tøver ikke med at foreslå, at tissetrængende kassedamer lader en 'god kunde' holde øje med butikken, mens de går afsides.

"Det hænger slet ikke sammen med den totale mangel på tillid, som gennemsyrer Aldi som arbejdsplads," siger Pia Thurøe, der er formand for HK/Handel Midt.

Aldi og HK mødes i dag

Forslaget om at lade kunder vikariere under toiletbesøg blev fremsat af Aldi-ledelsen under et tidligere møde med HK Handel.

Dermed er scenen sat for dagens møde mellem HK Handel og Aldi-direktør Jan Lund. Parterne har været i dialog om de kritisable arbejdsforhold i Aldi siden sidste sommer.

Hvor vidt der kommer mere konstruktive forslag på bordet i dag, har Aldi-direktør Jan Lund traditionen tro ingen kommentarer til.

Normalt er toiletbesøg ikke et problem for ansatte i supermarkeder. Men Aldi kører med så lav bemanding, at medarbejdere ofte er alene på job i op til otte timer ad gangen.

Logikken er simpel. Antallet af 'tilladte' personaletimer følger butikkens omsætning. Den enkelte butikschef er altså i mange tilfælde tvunget til at lade ansatte passe butikken mutters alene, hvis ikke omsætningen er stor nok.

På den måde hænger 'toiletproblemet' sammen med mange af de større problemer, som præger de Aldi-ansattes dagligdag.[pagebreak]

Ikke mindst den bølge af røverier, som plager Aldi-forretninger, og som betyder, at mange ansatte er bange for at tage på arbejde.

Aldi-ledelsens løsslupne forslag om lejlighedsvist at forfremme stamkunder til butiksvagter, står i skærende kontrast til de mange strikse regler, der præger arbejdspladsen Aldi.

For eksempel må kassemedarbejdere ikke ekspedere medlemmer af deres nærmeste familie. Det fremgår af en håndbog for filialledere, som Avisen.dk er i besiddelse af.

I den i dag fire år gamle bibel for Aldi-ansatte kan man også læse, at medarbejdere selv skal erstatte økonomiske tab, hvis de begår fejl i håndteringen af checks og dankortbetaling med en gammeldags 'fluesmækker'.

40 kroners dusør for at fange butikstyv

Til gengæld er der en kontant præmie til ansatte, der pågriber butikstyve.

Har den langfingrede kunde stjålet for en værdi under 20 kroner, belønnes den ansatte med 40 kroner. Er der tyvekoster for under 40 kroner, kan medarbejderen lune sig med hele 80 kroner - hvis butikshelten altså orker at udfylde de omstændige bilag.

Butikschefen kan til gengæld finde en udførlig manual over, hvordan han indretter sit kontor. Manualen beskriver kontorets indretning helt ned til, at klipse-maskinen skal befinde sig på skrivebordspladen - til at dagens post befinder sig i nederste skuffe i venstre side.

Ifølge Eik Madsen, der har arbejdet tre år i Aldi i Odense, levner Aldi's skrappe regler ikke nogen plads til selvstændigt initiativ.

"Alt er kontrolleret og reguleret. Der er kun én regel, og det er Aldi's regel," siger Eik Madsen, som i dag nyder sin frihed som sous-chef i en Kiwi-forretning i Næsby på Fyn.