Kun ét ud af 10 indbrud bliver opklaret

5. nov 2008
I seneste kvartal blev der anmeldt 17.343 indbrud i Danmark. Men kun 1.837 er opklaret. Arbejdet er for ressourcekrævende, siger politiet.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at indbrudstyvene kun bliver fanget og sigtet for hvert 10. indbrud, der bliver anmeldt.

Samtidig er antallet af indbrud steget med 16 procent fra tredje kvartal 2007 til samme kvartal i år.

Hos den kriminalpræventive afdeling i Københavns Politi forklarer specialkonsulent Torben Randrup den lave opklaringsprocent med, at politiet ikke har ressourcer nok til at efterforske de mange indbrud.

"Det kræver ressourcer, når man er ude og optager anmeldelse. Og så skal det efterforskes. Det kan f.eks. være tidkrævende at skulle sikre sig spor på gerningsstedet. Det kræver måske også efterforskning og forhør i området," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Derfor er det de mere alvorlige forbrydelser, der bruges flest ressourcer på, fortæller han.

"Der er ingen efterforskning, der ikke er tidkrævende. Men det er klart, at hvis der er tale om voldtægt og drab, så skruer man op for blusset. Indbrud er selvfølgelig også alvorligt, men der er ting, der er højere oppe på barometeret," siger han.

Hos Nordsjællands Politi har man taget konsekvensen af en stigning på 10 procent i antallet af indbrud i forhold til tredje kvartal 2007 og oprettet en særlig enhed til efterforskningen.

Det skete for ca. tre uger siden - før justitsminister Brian Mikkelsen (K) bad landets politikredse bruge flere kræfter på indbrud.

"Det har altid været sådan, at opklaringsprocenten er lav på området, men vi har set, at der var et problem i vores kreds og har derfor nedsat en særlig indbrudsgruppe af egen drift. Så vi håber på, at vi får fjernet nogle flere at tyvene fra gaden," siger Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til Newspaq.

-Newspaq

faktaboks