Eva Haupt-Jørgensen ser frem til at ikke skulle arbejde om fredagen og håber, at den aftale, hun har forhandlet på plads på vegne af HK med Odsherred Kommune, spreder sig til at resten af kommunen. Foto: Foto: Privat

Kun fire dage på job: Odsherred Kommune dropper fredag

14. jun 2019
I Odsherred kommune kan 300 administrativmedarbejdere se frem til at få fri hver fredag. Til gengæld skal de arbejde længere de øvrige fire dage.

Fra september skal 300 administrativt ansatte i Odsherred Kommune kun arbejde fire dage om ugen.

De administrative medarbejdere på rådhuset slipper dermed med at tage på job om fredagen, men skal til gengæld arbejde længere fra mandag til torsdag. Forventningen er, at de stadig arbejder 37 timer om ugen, heraf to timers kompetenceudvikling.

LÆS OGSÅ: Privat social­rådgiverfirma misbrugte kendis-frisør på falsk profil 

Ideen med firedages ugen er ifølge kommunaldirektør Claus Steen Madsen at give de ansatte mere fleksible muligheder for at strukturere deres arbejdstid, samtidig med at borgerne får mulighed for at booke møder med kommunens folk uden for almindelig arbejdstid.

- Det er et spørgsmål om mere fleksibel arbejdstid. De ansatte vil have mulighed for at arbejde hjemme, men det skal også give en øget tilgængelighed for borgerne. Det skal nemlig være muligt at booke en tid så sent som klokken 19 med en sagsbehandler, siger Claus Steen Madsen. 

Arbejdstidsaftalen har været næsten to år undervejs og mangler nu blot den endelige godkendelse af kommunens økonomiudvalg og de involverede fagforeninger. De nye arbejdstider iværksættes som et tre-årigt forsøg.

Aftalen betyder, at medarbejderne skal arbejde en halv time længere tre dage om ugen, fortæller Eva Haupt-Jørgensen, som er fællestillidsrepræsentant for HK´erne i kommunen. De kommunalt ansatte har i dag en lang arbejdsdag torsdag, hvor de arbejder omkring 10 timer. Fremover kan de selv bestemme, hvilken ugedag de vil arbejde 10 timer. De resterende tre arbejdsdage bliver dermed på godt otte timer, forklarer hun.

De to timers kompetenceudvikling, som også er på programmet, kan medarbejderne selv placere i løbet af ugen, men indholdet skal godkendes af en leder. Det kan være alt fra læsning af lovstof til at gå en tur.

Eva Haupt-Jørgensen regner med, at også borgerne kommer til at mærke en forskel, når de nye arbejdstider er realiseret.

- Borgerne kommer til at få en bedre service, for vi vil kunne træffes på langt flere tidspunkter, end vi kan i dag. Den fredag, der bliver sløjfet, vil blive fordelt ud over resten af ugen, så det vil være lettere at få møder, når borgerne har fri, siger Eva Haupt-Jørgensen, der har forhandlet aftalen på plads med kommunen.

Kan ikke nå fem dages arbejde på fire dage

Pernille Garder Abildgaard, der er forfatter til flere bøger om nytænkning af arbejdsmetoder, roser Odsherred Kommune for modet til at ændre arbejdstiden, men hun er ikke sikker på, at der venter optimale resultater - blandt andet i form af stigende effektivitet.

- Hvis man vil høste alle fordelene, handler det om at gentænke måden, man arbejder på. Man kan ikke bare beslutte sig for at udføre fem dages arbejde på fire dage, siger Pernille Garder Abildgaard.

Det er centralt, at arbejdet bliver planlagt ud fra, hvornår man arbejder mest effektivt, pointerer forfatteren. Det har også betydning, at medarbejderne arbejder mindre, mener hun.

Den store prøve bliver, hvorvidt det vil virke i for eksempel ældreplejen eller hospitalerne
Pernille Garder Abildgaard, forfatter

Pernille Garder Abildgaard har fulgt it-virksomheden IIH Nordic, der har indført 30 timers arbejdsuge fordelt på fire dage. Den model betød, at medarbejderne i høj grad mærkede en forskel i deres arbejdsliv, og at produktiviteten steg. Pernille Garder Abildgaard er bekymret for, at medarbejderne i Odsherred Kommune ikke kommer til at opleve den forandring.

- Hvis Odsherred Kommune tænker, at man kan få medarbejderne til at arbejde effektivt i ni timer i fire dage ved at give dem tre dage fri, så høster de nogle af fordelene, men ikke dem alle. Man skal være opmærksom på, at man ikke bare tage alle IIH Nordics effektivitetstiltag og så bruge dem i en fem-dages uge, for metoderne og effektiviteten er betinget af, at medarbejderne får en andel i form af mere fri, siger Pernille Garder Abildgaard.

Tillidsrepræsentant Eva Haupt-Jørgensen synes dog, det er vigtigt at huske, at man arbejder under andre forhold i kommunen end i en privat virksomhed, og at konceptet med en fire-dagsarbejdsuge er så ny, at der ikke er et entydigt svar på, hvad der virker.

- Det her er så nyt med en fire-dages arbejdsuge, at det kan være svært at vide, hvad der reelt skal til for at få noget ud af det. Vi har også nogle andre forpligtigelser end de private firmaer, der har eksperimenteret med 30 timers arbejdsuge, siger hun.

Eva Haupt-Jørgensen serfriheden til selv at styre arbejdstiden samtidig med, at der bliver taget hensyn til borgerne som den store fordel ved den nye aftale.  Hun er ikke i tvivl om, at de fleste kolleger gerne ville have en 30 timers uge, men det går de ikke umiddelbart efter.

Vil afprøve modellen på andre områder 

Hvis erfaringerne med de nye arbejdstider er gode, er Odsherred Kommune  klar til at afprøve modellen på andre områder.

- Nu starter vi i administrationen, og hvis det giver gode resultater, håber vi, at det kan udbredes til andre dele af det kommunale arbejde, som børne- og ældreområdet, men det vil helt sikkert kræve skræddersyede modeller, siger kommunaldirektør Claus Steen Madsen.

Ifølge Eva Haupt-Jørgensen følger forskere fra Roskilde Universitet med i forsøget. Hun er også selv med i en styregruppe, der vil holde nøje øje med udviklingen i sygedage og effektiviteten blandt de 300 medarbejdere, der fremover ikke går på arbejde om fredagen.

LÆS OGSÅ: Gadejurist i oprør: Politi udførte "krænkende" kontrol af flaskesamlere

Pernille Garder Abildgaard vil også følge kommunens forsøg, specielt hvis det bliver udbredt til andre områder. 

- Det er glædeligt, at nogle tør kaste sig ud i det her felt. Den store prøve bliver, hvorvidt det vil virke i for eksempel ældreplejen eller på hospitalerne. Hvert erhverv er jo forskelligt, men selv børnehavepædagoger ville kunne få glæde af for eksempel at skære ned på mødetiden eller en mindre tidskrævende e-mailkultur, siger hun.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her