Gennem sit humanitære arbejde har kornprinsesse Mary igennem årene forsøgt at sætte fokus på piger og kvinders rettigheder rundt om i verden. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kronprinsesse Mary bekymret: Hvad bliver konsekvensen?

17. maj 2020, 17:42
Kronprinsse Mary mødtes fredag med udviklingsministeren for at tale om deres fælles bekymring for, hvad pandemien betyder for kvinder og pigers rettigheder rundt om i verden.

Hvad bliver konsekvensen af coronapandemien for piger og kvinder rundt om i verden?

Netop det spørgsmål ligger den danske kronprinsesse Mary meget på sinde. Gennem sit humanitære arbejde har hun igennem årene forsøgt at sætte fokus på piger og kvinders rettigheder rundt om i verden.

LÆS OGSÅ: Forfatter: Coronakrisen har udstillet en del chefers overflødighed

Fredag mødtes hun så med udviklingsminister Rasmus Prehn for netop at drøfte både de kortsigtede og langsigtede konsekvenser af krisen. Det skriver hun i et opslag på Kongehusets instagram-profil.

'I dag mødtes jeg med udviklingsminister Rasmus Prehn, hvor vi – som I kan se med god afstand – drøftede både kortsigtede og langsigtede konsekvenser af Covid19-krisen for piger og kvinders hverdag rundt omkring i verden, blandt andet i relation til uddannelse, vold, mødredødelighed, børneægteskaber, uønskede graviditeter ..og jeg kunne blive ved,' skriver Mary blandt andet.

Artiklen fortsætter efter opslaget

Vis dette opslag på Instagram

I dag mødtes jeg med udviklingsminister Rasmus Prehn, hvor vi – som I kan se med god afstand – drøftede både kortsigtede og langsigtede konsekvenser af Covid19-krisen for piger og kvinders hverdag rundt omkring i verden, blandt andet i relation til uddannelse, vold, mødredødelighed, børneægteskaber, uønskede graviditeter ..og jeg kunne blive ved. ⁣ ⁣ I det hele taget reproduktiv sundhed og rettigheder. Vi talte også om vores fælles bekymring for risikoen for, at vi taber de fremskridt for piger og kvinder, der er opnået indtil nu. Og om vigtigheden af at have fokus på, hvordan pandemien specifikt rammer piger og kvinder, og på hvordan vi sikrer, at vores svar på krisen reflekterer lige netop det. 📸 Kongehuset ©️

Et opslag delt af DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) den

Kronprinsesse Mary og udviklingsministeren var sidste år på en arbejdsrejse til Indonesien, hvor det også var kvinders rettigheder, der var på dagsordenen.

- Vi talte også om vores fælles bekymring for risikoen for, at vi taber de fremskridt for piger og kvinder, der er opnået indtil nu. Og om vigtigheden af at have fokus på, hvordan pandemien specifikt rammer piger og kvinder, og på hvordan vi sikrer, at vores svar på krisen reflekterer lige netop det, skriver Mary i opslaget.