Kritisk lys på kommunale jobcentre

23. nov 2009
Nu skal skrækhistorierne og de gode eksempler frem lyset arbejdsløse skal kunne kigge jobcentret efter i sømmene.

Nogle gange er en ide så enkel og banal, at man helt glemmer at få den.

Det er lidt af filosofien bag det nye samarbejde mellem de to institutioner med de lange navne, A-Kassernes Samvirke og beskæftigelsesregionerne. Fra hver sin side har de vejledt og overvåget de lokale A-kasser og jobcentre - og nu går de så sammen.

Hvem er gode, hvem er dårlige?

De har lavet en aftale om at rette et samlet, kritisk eller positivt, lys på jobcentrene, som overgik til kommunerne 1. august.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Fremover vil de to institutioner give ledige og ansatte i jobcentre og A-kasser et samlet overblik. Så man se udviklingen i ledigheden, og hvor de er særligt gode til at få f.eks. 3F'ere i arbejde.

"Hvorfor vi gør det? Fordi det er en tærske-god ide!" siger Verner Sand Kirk, som er direktør i AK Samvirke.

Pisk og gulerod

"Det er så vigtigt, at jobcentre og A-kasser samarbejder. Så det bliver synligt, hvor det er godt og hvor det er skidt. Og ikke bare på kommuner - men også på fag," siger Verner Sand Kirk.

De to organisationer har ikke 'magt' i egentlig forstand over jobcentrene og A-kasserne, men synligheden i sig selv vil være både pisk og gulerod for de ansatte på jobcentre og i A-kasserne.

Hitlers underskrift igen-igen

Synligheden vil være rettet både mod ledighed og udviklingen i udbetalingerne af sygedagpenge. Der vil blive holdt øje med, at samtaler bliver afholdt i rette tid og hvilke tilbud, de ledige får.

Så fremover vil det ikke kun være pressen, herunder Avisen.dk, der holder øje med om ledige skal undervises i Hitlers underskrift eller hvilke fugle de er. AK-Samvirke og beskæftigelsesregionerne vil kigge med.

Læs mere om det nye samarbejde her.