Arkivfoto. Foto: Jakob Boserup/NF/Ritzau Scanpix

Kritik af dansk udviklingsorganisation: Bruger lavtlønnede phonere i udlandet

5. sep 2019
Det er ikke i orden, at Mellemfolkeligt Samvirke benytter et telemarketingbureau, der lønner sine danske phonere med 75 kroner i timen, lyder det fra HK.

Når Mellemfolkeligt Samvirke ringer for at sikre økonomisk støtte til verdens fattigste mennesker, så foregår det ofte fra callcentre i Berlin eller Malaga.

LÆS OGSÅ: ”Når jeg er færdig som minister, gider jeg ikke at diskutere praktikpladser mere”

I de to udenlandske byer sidder der lavtlønnede danskere, der i jobbet som phoner ringer på vegne af den humanitære udviklingsorganisation til en timeløn på 75 kroner.

Netavisen Pio skriver, at Mellemfolkeligt Samvirke benytter sig af telemarketingbureauet TMPO Fundraising – en dansk virksomhed med hovedsæde i Silkeborg og callcentre i den tyske hovedstad og i den spanske ferieby.

Hvor firmaets phonere i Silkeborg får en timeløn på mellem 121 og 124 kroner, så må de ansatte i udlandet tage til takke med 10 euro i timen – hvilket svarer til omkring 75 kroner.

- Det er etisk bare ikke i orden, siger formanden for HK Service Hovedstaden, René Knudsen, til Netavisen Pio.

Benjamin True Hansen er Fundraisingchef hos Mellemfolkeligt Samvirke, og han understreger, at de ikke går på kompromis, når det gælder arbejdsforholdene hos de leverandører, som hjælpeorganisationen benytter sig af.

Han forklarer til Netavisen Pio, at de ansatte får udbetalt 7.000 – 7.500 kroner om måneden.

- Når man tager leveomkostningerne i Berlin og i Spanien i betragtning. Og så er der jo tale om unge mennesker, siger Benjamin True Hansen, der forklarer, at Mellemfolkeligt Samvirke ikke har tænkt sig at ændre praksis på området.