- Man skal kravle, før man skal gå, og jeg tror, det er en god idé, at Danmarks Idræts-Forbund og jeg lærer hinanden at kende, før man tager en beslutning om noget helt andet, siger Kristian Jensen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kristian Jensen vil have post i idrætsforbund

14. jan 2020, 13:54
Kristian Jensen fortsætter folketingsarbejdet og går efter bestyrelsespost i Danmarks Idrætsforbund.

Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen vil fortsætte med at passe sit arbejde som folketingsmedlem, efter at han i weekenden fik frataget alle sine tillidsposter i partiet.

Det skete, fordi han i et interview med Jyllands-Posten opfordrede til reformsamarbejde mellem S-regeringen, Venstre, De Konservative og De Radikale, uden at han på forhånd havde klappet det af med partiets ledelse.

- Jeg tager Venstres ledelses beslutning til efterretning og passer mit arbejde som folketingsmedlem og for Folketingets 2030-netværk, og det har jeg så fået mere tid til nu, og det vil jeg bruge min tid til fremover, siger han.

Han fortæller, at han sideløbende er i gang med at undersøge, om han har opbakning til at stille op til en bestyrelsespost i Danmarks Idrætsforbund (DIF). Den post vil han passe ved siden af sit folketingsarbejde.

Ifølge Politiken overvejer Kristian Jensen en fremtid som formand for DIF.

Per Bertelsen, formand for Dansk Håndboldforbund, udtaler til avisen, at Kristian Jensen har kontaktet ham og sagt, at han er kandidat.

Selv siger Kristian Jensen:

- Man skal kravle, før man skal gå, og jeg tror, det er en god idé, at Danmarks Idrætsforbund og jeg lærer hinanden at kende, før man tager en beslutning om noget helt andet.

Posten som DIF-formand bliver ledig, når den nuværende formand, Niels Nygaard, træder tilbage i maj næste år.

Spørgsmål: Ser du en bestyrelsespost som et springbræt til formandsposten?

- Nej, jeg ser det som en opgave, der skal løses. Der er rigtig mange i Danmark, der gerne vil dyrke endnu mere idræt, og der er rigtig mange danskere, som skal have en vej ind i foreningslivet, siger Kristian Jensen.

- Der synes jeg, at Danmarks Idrætsforbund gør et fantastisk stykke arbejde. Derfor synes jeg, at det er interessant, men bare for at understrege, så er der ikke taget nogen beslutning, om hvorvidt jeg stiller op til bestyrelsen.

Indtil lørdag aften var Kristian Jensen Venstres arktisordfører og havde flere udvalgsposter.

Jakob Ellemann-Jensen sagde forud for Venstres gruppemøde tirsdag morgen, at Kristian Jensen ikke behøver at være en færdig mand i Venstre trods den offentlige afstraffelse.

Kristian Jensen selv deltog ikke i gruppemødet, fordi han var vært ved en høring i samme tidsrum.

Adspurgt om han agter at kæmpe sig tilbage til tillidsposter i partiet, siger Kristian Jensen:

- Jeg har sagt lige fra starten, at jeg løser den opgave, som Venstre beder mig om at løse. Hvis de beder mig om at løse en opgave, så gør jeg det, og hvis de beder mig om at holde en pause fra at løse opgaver, så gør jeg.

/ritzau/