Kristen formand smøger ærmerne op

27. okt 2008
Kristendemokraternes nye formand, Bjarne Hartung Kirkegaard medgiver, at der ligger et stort arbejde forude for at få styrket partiet.

Ved weekendens voldsomme landsmøde valgte de delegerede som bekendt ikke bare at vælte den siddende formand, Bodil Kornbek man også at gå tilbage til et klassisk, religiøst partiprogram.

Bjarne Hartung Kirkegaard vil ikke selv kalde opgøret en styrkelse af Kristendemokraterne her og nu. Der er kommet en nødvendig afklaring, mener han, og han tager de mange udmeldelser af partiet med sindsro:

"Nogle har meldt sig ud og nogle har meldt sig ind. Sådan går det jo op og ned her i livet," siger han til Newspaq og fortsætter:

"Men det er korrekt, at den politiske opgave, jeg nu er sat i spidsen for, er en opgave, der går op ad bakke. Lakmusprøven på, om det lykkes, er indsamlingen af vælgererklæringer, som vi meget gerne skulle have i hus indenfor de kommende par måneder."

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Partiets ideologiske opgør bliver af mange - ikke mindst af den afgående formand - udlagt som en markant højredrejning af partiet. Den udlægning er Bjarne Hartung Kirkegaard ikke enig i.

"Ændringen er ikke så stor, som man prøver at gøre den til. Vi holder bare fast i nogle af de oprindelige værdier. Der er nogle, der gerne vil male os ud i højre side. Der er vi ikke - vi ligger på midten," siger han.

Kirkegaard forestiller sig ikke et Kristendemokraterne, der nu går ud og indædt kæmper mod retten til fri abort. Holdningen til emnet vil blot ligge som en del af partiets underliggende værdier, siger han.

-Newspaq
faktaboks