Anders Holch Povlsen, som ejer Bestselller-koncernen, er blandt Danmarks rigeste personer. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lille udlejer forarget: Gigant nægter at betale husleje

25. mar 2020, 19:03
Bestseller, som er ejet af mangemilliardæren Anders Holch Povlsen, har meddelt sine udlejere, at man fra starten af næste måned vil stoppe med at betale husleje.

Selvom ejeren af tøjgiganten Bestseller mangemilliardæren Anders Holch Povlsen har rigeligt med penge på bankkontoen, skal hans udlejere ikke regne med, at virksomheden betaler sin husleje fra den 1. april. Ekstra Bladet løfter sløret for, at det fremgår af et brev, som virksomheden har sendt til udlejerne af dens mere end 200 butikker landet over.

LÆS OGSÅ: Ekspert om myndigheder - "Har taget grueligt fejl"

- På grund af lukning af storcentre, kritiske tab af omsætning for de enkelte butikker, og for at bakke op om myndighedernes anbefalinger, samt beskytte vores medarbejdere og kunder, har vi valgt at lukke vores fysiske butikker indtil videre. Derfor ser vi os nødsaget til at standse huslejebetalingerne foreløbigt, står der ifølge eb.dk i brevet, som er underskrevet af finansdirektør Thomas Børglum Jensen.

Bestseller skriver dog også, at man har intentioner om at betale regningerne, når regeringens hjælpakker er faldet på plads. 

Men udlejeren Hanne Ameli Klausen, som ejer et butikslokale i det centrale Holstebro og normalt får 25.000 kroner uden moms og forbrug i leje fra giganten, har ikke meget til overs for den forklaring. 

- Tænk, at Danmarks rigeste mand gør sådan her. Jeg kunne forstå, hvis det var en lille udlejer, siger hun til eb.dk og tilføjer:

- Det virker på mig, som om han (Anders Holch Povlsen, red.) er kongen. Og han fortæller lige mig: Sådan er det bare. Der er ingen diskussion.

For nogle år siden solgte Hanne Amelie Klausen og hendes nu afdøde mand en ugeavis, som de ejede. Derfor er indtægten fra lejen i dag hendes primære indtægtskilde. 

LÆS OGSÅ: Dansk gigant sender hundredevis af ansatte hjem