Krigsforbryder blev stukket af højrehånd

24. jul 2008
Ifølge den engelske avis Daily Telegraph var det et tip fra Radovan Karadzics højrehånd, Ratko Mladic, der førte til anholdelse af krigsforbryderen.

Under borgerkrigen i Bosnien arbejdede de tæt sammen som krigsforbrydere, men angiveligt er det Radovan Karadzic's daværende højrehånd, Radko Mladic, der har sladret om, hvor den tidligere hærchef befandt sig.

Det skriver den engelske avis Daily Telegraph, der har haft kontakt til en kilde tæt på den tyske efterretningstjeneste BND.

- Mladic gav nogle informationer om Karadzic, sandsynligvis for flere måneder siden, fo at redde sig selv,  siger kilden til Daily Telegraph.

Vil redde sig selv

Kilden siger endvidere til avisen, at Mladic, der også er eftersøgt for krigsforbrydelser, har ligget i forhandlinger med dem, der eftersøgte ham. Angiveligt har han leveret informationerne om Karadzic's befindende for at redde sig selv.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Ifølge kilden tæt på den tyske efterretningstjeneste vil Mladic gøre alt for at undgå en rettergang for krigsforbryderdomstolen i Haag. Han foretrækker at stå for retten ved en lokal domstol i Serbien, da han flere steder bliver betragtet som nationalhelt.  

faktaboks