Krifa vil ikke indregne gebyr i prispakker

17. okt 2013, 15:25
Formanden for Kristelig Fagbevægelse Søren Fibiger afviser at man skjuler et ekstra akassegebyr på 15 kroner selv om alle Krifas prispakker ikke medregner gebyret

Kristelig Fagbevægelse - Krifa - vil fortsat ikke indregne et 15 kroners gebyr for medlemskab af Kristelig A-kasse i de pris-eksempler, som Krifa fremlægger på sin hjemmeside.

Det oplyser Krifas formand Søren Fibiger Olesen i en mail over for Avisen.dk

"Vi giver den frihed, at man kan vælge at betale månedvis mod at betale en merpris på 15 kroner om måneden. Det er ikke en mulighed, vi skjuler. På vores oversigt over vores kontingentsatser på vores hjemmeside gør vi opmærksom på, at det er sådan, det fungerer", skriver Søren Fibiger.

Avisen.dk kunne i går oplyse, at Kristelig A-Kasse hører til blandt de dyrere a-kasser med en kontingentpris på 453 kroner om måneden.

Men reelt er Kristelig A-kasse faktisk endnu dyrere, nemlig 468 kroner om måneden.

Kristelig A-kasse beregner sig nemlig et gebyr på 15 kroner om måneden, oven i de 453 kroner, hvis man ønsker at betale kontingentet månedsvis. Og dermed suser Kristelig A-kasse op blandt de aller dyreste a-kasser.

Kun fire a-kasser, ud af 26, er et par kroner dyrere om måneden.

Oplever ikke utilfredshed

Mer-prisen på 15 kroner er dog ikke indregnet i et eneste af de pris-eksempler, som Krifa reklamerer med på sin hjemmeside. Krifa-formanden afviser, at gebyret fremover bør indregnes i pris-eksemplerne - og han ser heller ikke noget behov for på anden måde at tydeliggøre gebyret.


"Vi har ikke oplevet at vores kontingentpolitik med mulighed for både at betale månedvis og kvartalsvis har givet problemer eller utilfredshed", argumenterer Fibiger i sit svar til Avisen.dk.

Læs det med småt

Hvis du overvejer medlemskab af Kristelig A-kasse skal du derfor også i fremtiden huske at læse dét, der står med småt:

'Priserne er pr. måned ved kvartalsbetaling. Ønsker du i stedet at betale hver måned er der et gebyr på 15 kroner'

Se hvordan Krifa oplyser om gebyret på de 15 kroner på sin hjemmeside her

Vælger man den allerbilligste pris-pakke hos Krifa - medlemskab af Kristelig A-Kasse plus medlemskab af discount-udgaven af Kristelig Fagforening, kaldet Krifa Light, er der i øvrigt slet ikke nogen valgmulighed. Her skal fagforening og a-kasse betales kvartalsvis.

LO-forbund opkræver typisk deres a-kasse kontingent pr. måned.

Ingen andre end Kristelig A-kasse opkræver et gebyr i forbindelse med månedvis betaling. Nogle forbund uden for LO-området tilbyder ikke sine medlemmer månedlig betaling, men opkræver udelukkende kvartalsvis.