Statsminister Mette Frederiksen (S) åbner op for muligheden for at udbetale de indefrosne feriepenge. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kræver danskernes feriepenge udbetalt: Nu svarer Mette F.

29. apr, 16:57
Lars Boje Mathiesen, beskæftigelsesordfører fra Nye Borgerlige, har stillet spørgsmål til statsministeren om, hvorvidt det vil være muligt for danskerne at få deres indefrosne feriepenge udbetalt.

Onsdag eftermiddag havde folketingsmedlemmerne mulighed for at stille statsminister Mette Frederiksen (S) spørgsmål omkring coronakrisen. De fleste af spørgsmålene var rettet mod regeringens plan for genåbning af landet.

LÆS OGSÅ: Udskældt firma tjener milliarder: Nu gør ansatte oprør

Således spurgte Lars Boje Mathiesen, der er beskæftigelsesordfører fra Nye Borgerlige, om der vil være mulighed for at udbetale borgernes indefrosne feriepenge, så de på den måde har flere penge til forbrug, når butikker og restauranter genåbner.

Han henviser dermed til, at vi er ved at få en ny ferielov i Danmark. Den nye ferielov betyder, at den ferie, du som medarbejder har optjent i overgangsperioden, der startede allerede 1. september i 2019 og løber et år frem, bliver indefrosset i Lønmodtagernes Feriemidler, som forvalter pengene, indtil du går på pension.

Det er de penge, som Lars Boje Mathiesen synes, vi som borgere skal have fingrene i. Og det lyder til, at statsministeren er villig til at diskutere det:

LÆS OGSÅ: Ny ferielov: Undgå at stå uden feriepenge næste år

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi i forhandlingerne kommer til at diskutere det her spørgsmål om feriepenge. Hvis danskerne bruger pengene på restauranter, hotelophold og caféer, vil det selvfølgelig være positivt. Men jeg vil generelt advare imod troen på, at et enkelt løsningsforslag kan løse de store udfordringer, det er mere komplekst, siger Mette Frederiksen (S).

Statsministeren måtte forlade forespørgselsdebatten i Folketingssalen i utide på grund af akut sygdom i nærmeste familie.

LÆS OGSÅ: Akut sygdom i familien: Mette F. forlader debat