Selvom Hilde-Kristin Reed Mogensen stadig er under behandling for brystkræft, havde kommunen nær sendt hende i jobafklaringsforløb. Efter lægen har blandet sig, forbliver hun nu på sygedagpenge. (Arkivfoto) Foto: Lars Helsinghof Bæk / Ritzau Scanpix

Kræftramt fik nej til sygedagpenge: Nu har kommunen ændret mening

17. jul 2019
En kræftramt kvinde får medhold i, at hun er berettiget til sygedagpenge. Ringkøbing-Skjern Kommune var ellers klar til at sende hende i jobafklaring, selvom hun stadig er under behandling.

Kræftramte Hilde-Kristin Reed Mogensen har fået forlænget sine sygedagpenge på ubestemt tid.

Mandag kunne Dagbladet Ringkøbing Skjern ellers fortælle, at kræftramte Hilde-Kristin Reed Mogensen havde fået afslag på en forlængelse. Men allerede onsdag skriver JydskeVestkysten, at en partshøring har ledt til, at hun nu får sygepdagpengene forlænget. Det fremgår af et svar fra jobcentret, som avisen har set.

LÆS OGSÅ: Kræftramt dyrlæge får nej til sygedag­penge

- Jeg betragter det som en sejr. Endelig slipper jeg for at have det hængende over hovedet, siger Hilde-Kristin Reed Mogensen til JydskeVestkysten.

Normalt kan man modtage sygedagpenge i 22 uger, men den periode kan forlænges af kommunen.

Planen for Hilde-Kristin Reed Mogensen var derfor, at hun tirsdag skulle overgå til et jobafklaringsforløb efter at have modtaget sygedagpenge. Økonomisk ville det betyde, at hendes månedlige indtægt faldt fra 18.000 til 15.000 kroner.

Kommunen spurgte ikke lægen

Ifølge Hilde-Kristin Reed Mogensen skyldes det, at kommunen havde spurgt kirurgerne, som havde opereret hende, om hendes helbred i stedet for at spørge hendes kræftlæge.

- Kirurgerne kunne ikke fortælle noget om min almene tilstand, blot om, hvordan såret helede efter operationen. Derfor vedsendte jeg kommentarer til partshøringen med et notat fra min ansvarlige læge i onkologien i Herning, fortæller Hilde-Kristin Reed Mogensen til JydskeVestkysten.

Fordi Hilde-Kristin Reed Mogensen var opereret for sin brystkræft og havde modtaget kemoterapi, vurderede kommunen altså, at hun ikke længere var i livsfare.

Men hendes læge kunne fortælle, at der stadig er et stykke vej endnu, før Hilde-Kristin Reed Mogensen er helbredt for den aggresive form for kræft, hun er ramt af. Lægen noterede, at patienten i øjeblikket er i behandling med antistoffer og snart skal i strålebehandling. Den vurdering sendte Hilde-Kristin Reed Mogensen til jobcentrets chef med det resultat, at hun nu får forlænget sine sygedagpenge.

Hilde-Kristin Reed Mogensen håber nu på, at hendes forløb får politikerne til at tage et godt kig på sygedagpengeloven, så andre ikke ender i samme situation.