BeFunky-collage__15_
Fie er uhelbredeligt syg af kræft, men tøvede ikke med at hjælpe, da treårige kræftsyge Vega manglede et sted at bo med sin familie under sin strålebehandling. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Kræftramt treårig manglede sted at være: Så trådte uhelbredeligt syge Fie til

24. jul 2020, 18:01
Fie, der selv er uhelbredelig syg af kræft, tøvede ikke med at stille sin og mandens lejlighed til rådighed for en kræftramt treårig og hendes familie.

Da kræftsyge Vega på tre år fra midten af juli skulle i strålebehandling på Rigshopitalet i seks uger, efterlyste hendes mor en lejlighed tæt på Rigshopitalet, hvor familien kunne bo. 

Vega og hendes familie bor i Ringsted, og for at skåne den lille pige for den timelange køretur hver vej oven i behandlingen, der gør hende træt, sendte familien en bøn ud på de sociale medier.

LÆS OGSÅ: Forbundsformand til Mette F.: Giv Arne ret til tidlig pension eller udskriv valg

Og Fie, der selv er uhelbredelig syg af kræft, tøvede ikke med at stille sin og mandens lejlighed på Nørrebro i København til rådighed for familien.

- Vi ved ikke, hvordan det er at have et lille barn, der er syg, men vi ved, hvordan det er at have kræften tæt på, idet at jeg er uhelbredeligt syg. Så at kunne hjælpe en familie i nød, det var en selvfølgelighed for både min mand og jeg. Det, der skal koncentreres om i sådan et hårdt forløb, er kærlighed til familien og dem, man har nær. Og det er vitterligt bare det, vi håber, at vores lille lejlighedshjælp kan gøre, siger hun i en video på Kræftens Bekæmpelses Facebook-side.

Fordi Vega kun er tre år gammel skal hun i fuld narkose før hver strålebehandling. Derfor skal hun i løbet af den seks uger lange behandling faste hver morgen, lægges i narkose, have strålebehandlingen for derefter at vågne op igen. Og den procedure skal altså gentages hver dag. Derfor er familien, der ud over den tre-årige pige også inkluderer lillebror Nor og mor og far, glade for, at de nu sparrer den lange transporttid.

- I stedet for at bruge to timer, hvis ikke mere, hver dag i bilen for at køre frem og tilbage til Rigshospitalet, så har vi tid til bare at være sammen, og tid til at nyde Vega og Nor og hygge os sammen som familie, og det er vigtigt, når man går igennem sådan et sygdomsforløb, som vi er i gang med nu med Vega, fortæller Vegas mor Louise i videoen fra Kræftens Bekæmpelse. Her understreger hun også, hvor taknemmelige og rørte familien er over den hjælp, de har modtaget.

 Og Fie er glad for, at hun har kunnet hjælpe Vega og hendes familie.

- Det er en meget stor gave faktisk at kunne få lov til at hjælpe sådan en familie, der kæmper, siger hun i videoen.

3-årige Vega har kræft og skal have strålebehandling hver dag i seks uger 😔 Hendes mor, Louise, efterlyste derfor et...

Slået op af Kræftens BekæmpelseMandag den 20. juli 2020