Hilde-Kristin Reed Mogensen er i antistofbehandling og skal snart i strålebehandling. Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix (arkiv)

Kræftramt dyrlæge får nej til sygedag­penge

16. jul 2019
Den kræftramte Hilde-Kristin Reed Mogensen, som er alenemor til fire, skal i jobafklaringsforløb, har Jobcentret ved Ringkøbing-Skjern Kommune afgjort.

Det blev et nej til kræftramte Hilde-Kristin Reed Mogensen fra Tim mellem Ringkøbing og Ulfborg.

Hilde-Kristin Reed Mogensen får således ikke forlænget det tidsrum, hvori hun kan modtage sygedagpenge, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

LÆS OGSÅ: I kladde: Kommune i kamp mod digital chikane: Bliv ikke venner med borgerne

Hilde-Kristin Reed Mogensen blev sygemeldt fra sit job som dyrlæge i november og i maj opereret for brystkræft. Ligeledes i maj udløb den periode på 22 uger, hvori hun kunne få sygedagpenge.

Samtidig vurderede Jobcentret ved Ringkøbing-Skjern Kommune, at Hilde-Kristin Reed Mortensen skulle i jobafklaringsforløb.

Det betød en nedgang fra en månedlig indtægt på 18.000 kroner til omkring 15.000 kroner, skriver avisen.

Den afgørelse protesterede Hilde-Kristin Reed Mogensen mod, men har altså nu fået nej fra jobcenteret.

- Det handler ikke om pengene, men om det urimelige i, at jeg som ikke-færdigbehandlet kræftpatient skal flyttes fra sygedagpenge til jobafklaring. Jeg ønsker at gøre opmærksom på, at der enten er noget galt med lovgivningen eller med den måde, hvorpå Jobcentret fortolker loven; efter min mening er der tale om en fejlvurdering af min sag, siger Hilde-Kristin Reed Mortensen.

Hun har en aggressiv form for kræft og fortæller til avisen, at hun i øjeblikket er i antistofbehandling og snart skal i strålebehandling.

Sygedagpengeloven blev strammet under den forrige regering, så man kun har ret til 22 ugers sygedagpenge i stedet for de oprindelige 52 uger. Perioden på 22 uger kan dog forlænges med en skriftlig, lægefaglig vurdering.

Idag er jeg blevet opereret for brystkræft. Et bryst og alle lymfekirtlerne i armhulen er blevet fjernet efter 6...

Slået op af Hilde-Kristin Reed MogensenOnsdag den 29. maj 2019