Kontroversiel radiovært: Ledige er flove nok

29. aug 2013, 13:09
Kendt journalist og radiovært opfordrer nu ledige til at sende deres portræt til den liberale politiker, der beskyldte dem for at nasse.

En Liberal Alliance-politikers negative udtalelser om arbejdsløse får nu journalist, debattør og radiovært Michael Jeppesen op af stolen og i ridderposition for de svage.

Ledige skammer sig allerede rigeligt, lyder det fra Jeppesen.

"Dem jeg kender der ikke kan forsørge sig selv, skammer sig helt vildt. De har det af helvede til og der er intet de hellere vil end at have et job. Desuden bliver de set ned på af alt og alle, de bliver mistænkeliggjort fra familie til medier og kommunen," skriver han i en offentlig status på sin Facebook-profil.

Opråbet er en reaktion på, at Liberal Alliances kommunalordfører, Ole Birk Olesen, i et radioprogram opfordrede folk til at se ned på arbejdsløse, som levede af statens penge, selvom de godt kunne tage et job.

Han mener, at velfærdssamfundet gør, at ledige ikke tænker over, at det er andres penge, de bruger, fordi de ikke ser ansigtet på dem, der betaler skat.

Michael Jeppesen opfordrer omvendt arbejdsløse til at sende portrætter til LA-politikeren, "så han kan få en fornemmelse af, at det er virkelige personer han taler om."