Kontrolrus: Nu krænker Aldi også kunderne

3. jul 2013, 11:02
Flere kunder har følt sig krænket over ny Aldipraksis, hvor butikken kontrollerer kundernes håndtasker.

En række kunder i discountsupermarkedet Aldi har i den seneste tid følt sig så krænkede af forretningens nye tyveripolitik, at de har klaget til butikken. Det skriver Ekstra Bladet.

Én af dem er stamkunden Pia Eskildsen, som handler i Aldi-butikken i Tilst uden for Aarhus.

”Jeg stod ved kassen med mine varer og blev bedt om at vise indholdet i min håndtaske - i en kø på 5-6 personer. Da jeg spurgte, om kassedamen mente, at jeg havde stjålet, fortalte hun, at det er en ny forretningspolitik for at komme tyveri til livs,” fortæller Pia Eskildsen til Ekstra Bladet.

Aldi oplyser kunderne om, at man ikke må medbringe store tasker i forretningen, men på skiltet i butikkens vindue står der intet om, at også små håndtaske kan blive endevendt.

”Det var vældig ubehageligt og flovt at blive undersøgt foran så mange mennesker, og jeg synes, at Aldi helt klart overskrider en etisk grænse for, hvordan man behandler kunder. Aldi burde skynde sig at ændre denne tyveripolitik, så man ikke mistænker alle de reelle, ærlige kunder,” siger Pia Eskildsen og tilføjer overfor Ekstra Bladet, at hun ikke vil handle i Aldi igen lige foreløbigt.

Historien kommer, efter at Avisen.dk i en række artikler har skrevet om den kontrolrus, der præger den tyske discountgigant. Hidtil har det særligt været medarbejderne, der stod for skud.

Eksempelvis har Avisen.dk beskrevet, hvordan Aldi kræver at måtte gennemsøge de ansattes tasker og private biler for at se, om de har stjålet fra forretningen.

Tilbage i Tilst fortæller Pia Eskildsen, at hun for nylig har fået besked om, at Aldi har valgt at droppe den intimiderende praksis overfor kunderne.

”Her næsten en uge efter, at jeg klagede til Aldi, er jeg blevet ringet op af distriktschefen, som undskyldte på Aldis vegne. Han sagde, at han var blevet kontaktet af flere andre kunder, som også havde følt sig krænket over Aldis tyveri-politik. Han sagde desuden, at denne tyveri-politik var indført for at sende et 'signal', men at han ikke var klar over, at det også var små håndtasker, der blev undersøgt. Han tilføjede, at Aldis tyveri-politik nu var stoppet,” siger hun.

Kilde: Ekstra Bladet