Kontrol: Der kan være mus i andre brød

10. mar 2011
Vi kunne selvfølgelig ikke garantere, at der ikke var mus i andre brød, erkender fødevarekontrollen efter fund af mus i Kohbergbrød.

Da Susanne Jørgensen fra Skævinge i fjor fandt et stykke pels fra en mus i et Kohberg-brød, spurgte hun: Hvor er resten af musen?

Det samme spørgsmål stillede Fødevarekontrollen, som få dage efter, Susanne Jørgensen klagede, besøgte Kohberg.

Her viste det sig, at der var generelle problemer med mus.

"Vi konstaterede på tilsynet, at der var mus hos Kohberg. Et filter var faldet af, hvorved et stykke fra en mus havde fået adgang til fødevarerne," forklarer fødevarekontrollens tilsynsførende bromatolog Anne V. Krogsgaard.

Ingen garanti

"Vi kunne selvfølgelig ikke garantere, at der ikke var mere mus i andre brød," erkender hun.

Alligevel undlod Fødevarekontrollen at informere forbrugerne om, at der kunne være mus i brødet.

"Det er helt uforståeligt og uacceptabelt, for hvor er resten af musen," spørger også fødevareekspert og bromatolog, Orla Zinck.

"Indlysende for alle andre"

"Det er indlysende for alle andre end fødevarekontrollen, at der burde være sket tilbagetrækning af hensyn til forbrugernes sikkerhed. Selvfølgelig," siger han.

Men fødevarekontrollens Anne V. Krogsgaard forsvarer beslutningen:

"Vi drøftede, om vi skulle trække brødet tilbage, men vurderede, at brødet ville være solgt og at det var meget tør muse-pels. Det var ikke en frisk mus. Havde det være fugtigt og blodigt, var sagen en anden," siger Anne V. Krogsgaard.