Kontakt med rumvæsner inden 2025

14. nov 2008
Amerikanere forudser kontakt med rumvæsner inden 2025. Det er et simpelt regnestykke, vurderer dansk ufoekspert.

Inden 2025 har vi kontakt med intelligente rumvæsner. Og faktisk findes der 10.000 andre civilisationer i vores galaxe, der er kloge nok til at samle en radiosender.

Det mener det amerikanske selskab, der leder efter intelligent liv i rummet, SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence). Og det skal tages alvorligt, mener Skandinavisk UFO Information (SUFOI), der blandt andet udgiver magasinet 'ufo-nyt'.

Det var formanden for SETI, Seth Shostak, der mandag lagde hovedet på blokken, og sagde at selskabet havde opnået sit formål, nemlig at få kontakt til intelligent liv i rummet, inden 2025.

Formanden i SUFOI, Kim Møller Hansen, tror på Shostak.

"Jeg er sikker på, at når han siger det - han er jo en meget forsigtig mand, der er lagt for had af amerikanske ufologer pga. sin skepsis - så må han have noget at have det i. Han er meget kompetent og aldrig skråsikker," siger den danske ufo-ekspert til Nyhedsbureauet Newspaq.

Shostaks påstand forudsætter da også en del ting. Blandt andet det at udviklingen af radio- og computerudstyr fortsætter med samme hastighed, og at påstanden fra en af SETI's andre forskere, om at mælkevejen indholder 10.000 intelligente civilisationer, er korrekt.

"Ja, men så er det jo simpel sandsynlighedsregning. Det kan jeg godt lide, fordi så forudsætter det bare, at de andre variable holder, og så er det jo et simpelt regnestykke. Man kan siger, at han bare har fremskrevet udviklingen," forklarer Kim Møller Hansen til Newspaq.

Møller Hansen understreger dog, at variablerne netop kan diskuteres. Men at nyheden helt sikkert bliver at finde i foreningens næste nyhedsbrev.

SETI-projektet var oprindeligt støttet af det amerikanske rumforskningsagentur, NASA, der dog trak støtten tilbage i 1960'erne, fordi projektet ikke havde givet resultat. Det bliver nu kørt videre på private hænder.

SUFOI har eksisteret siden 1957 og indsamler og analyserer beretninger om observationer af UFO'er i Skandinavien. Selvom det bliver til rigtig mange hvert år, har foreningen endnu ikke hørt nogen, der kun kan forklares med besøg fra rumvæsner.

-Newspaq

faktaboks