Märtha Louise ses her sammen med Durek Verrett. Foto: Lise Aserud/REUTERS/NTB Scanpix

Konge om sin datter: Vi finder en ordning

20. jun 2019, 19:45
Kong Harald mener ikke, at det skader det norske kongehus, at datteren Märtha Louise rejser rundt med en shaman og sælger alternative foredrag under titlen "Prinsessen og shamanen".

Den norske kong Harald går nu ind og blander sig i debatten om datteren Märtha Louises brug af sin prinsesse-titel, skriver TV 2.

LÆS OGSÅ: Wozniackis vilde bryllup: Intime detaljer afsløret

Märtha Louise er kommet i modvind efter hun sammen med kæresten Durek Verrett er på turné med det alternative foredrag "Prinsessen og shamanen".

Parret lover de betalende tilskuere en rejse ind i livets mysterier, hvor man blandt andet kan komme i dybere kontakt med sin indre kraft.

Mange nordmænd mener, at hun misbruger sin prinsessetitel, og ifølge TV 2 opfordres kongehuset på lederplads i avisen "Fædrelandsvennen" til at fratage hende titlen.

Til den norske public service-udbyder af radio og tv, NRK, fortæller kong Harald, at han er i dialog med sin datter om prinsessetitlen.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige, hvor langt vi er kommet i dialogen. Men vi forsøger at finde en ordning, siger han og tilføjer, at han ikke synes, sagen er belastende for kongehuset.

Også Märtha Louises lillebror, kronprins Haakon, har offentligt udtalt sig om sagen, og vil gerne i dialog med søsteren om hendes brug af titlen i forbindelse med hendes forretninger.

Prinsesse Märtha Louises 44-årige amerikanske kæreste bærer også titlen Shaman Durek, og kan således komme i kontakt med "den anden verden". Han hævder ifølge TV 2, at han kan kurere visse kræftformer med sine behandlinger.

Prinsesse Märtha Louise har tidligere vist sig åben for alternative behandlingsmetoder. I 2002 valgte hun således, at træde ud af kongehuset for at skrive bøger om alternativ behandling og for at åbne en skole, hvor man kunne lære at tale med engle.

Dengang frasagde hun sig sin apanage og tiltaleformen "Hendes Kongelige Højhed", men til det norske program "God morgen Norge", siger hun, at hun er en prinsesse og født ind i den kongelige familie, og at hun derfor ikke overvejer at afgive min prinsessetitel.

LÆS OGSÅ: Hemmeligt gift: Så vildt var Wozniackis bryllup