Konflikt trækker medlemmer til HAmiljø

8. sep 2008
Den ulmende konflikt mellem rockerne og bandemiljøet trækker nye medlemmer til rockernes støttegruppe AK81. Tendensen bekymrer ikke rigspolitiet.

25 unge har indenfor den sidste måned lagt vejen forbi Hells Angels hjemmeside for at vise interesse for "ungdomsklubben" AK81.

Skal man tro deres indlæg, gælder det både folk fra Nordjylland, Sønderjylland, København og Odense - sågar fra Sverige og Norge er der kommet følere, skriver dr.dk.

Men hos Rigspolitiet tror man ikke på at interessen varer ved. 
"Der er mange sympatisører og mange nysgerrige. Men det er ikke ensbetydende med, at det er nogle, som de vil have med. De kan godt på kort tid rekruttere nye medlemmer, men de holder ikke ved ret længe," siger vicepolitiinspektør Jørgen Isalin fra Rigspolitiet.

Til gengæld mener Jørgen Isalin, at der også kan være en øget interesse for banderne med indvandrerbaggrund, der er en del af opgøret.

"Det er en risiko på begge sider, at nogen vælger side og siger, "jeg har det, som de har det", og som så ønsker at være med. Det så vi omkring Hells Angels og Bandidos under rockerkrigen, hvor de var i stand til at mobilisere en lang række personer, der ønskede at være en del af det. Og det er så langsomt gået den anden vej siden," siger han.

faktaboks
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her