Konflikt på vej mod populær sushikæde

9. dec 2013, 13:10
3F varsler nu konflikt mod den kendte restaurantkæde Letz Sushi.

Ansatte hos den populære sushi-kæde Letz Sushi har, ifølge 3F, elendige arbejdsvilkår. Forbundet varsler derfor nu konflikt mod restaurantkæden. Det betyder, at de medarbejdere, der er medlem af 3F, ikke må møde på arbejde før der er tegnet overenskomst. Desuden vil 3F iværksætte demonstrationer foran udvalgte restauranter.

De ansatte havde ellers håbet, at deres arbejdsgiver havde valgt forhandlingsvejen frem for konflikt.

Ifølge 3F bliver medarbejdere underbetalt, får ingen løn under sygdom og underlægges krav om standby-vagter uden ekstra betaling.

En medarbejder fortæller desuden til Fagbladet 3F om arbejdsmiljøet:

- Vores arbejdsgiver har konstant mistillid til os, spiller os kolleger ud mod hinanden og bagtaler os. Vi føler os usikre og utrygge, når hun kommer i restauranterne, siger Ulrik Frost, der har arbejdet som tjener i seks et halvt år hos Letz Sushi på Christianshavn.

Travl arbejdsgiver

Tilbage i maj forsøgte de ansatte at få Letz Sushi til at tegne overenskomst med 3F, men flere måneders forhandlinger har ikke ført et resultat med sig.

Indehaver Louise Ertman Baunsgaard siger til Fagbladet 3F om sagen:

"Vi sidder midt i forhandlinger, så jeg forstår ikke, at de tager sådan et skridt nu. Vi har lige fusioneret med en anden restaurant-kæde, og det har taget meget af min tid. Dansk Erhverv kommer som aftalt med vores oplæg til en overenskomst i denne uge," lyder det.

Louise Ertman Baunsgaard vil dog ikke sige noget om, hvorvidt hun er klar til at imødekomme de ansattes krav.