Her ses ansatte i Odense-virksomheden AXA, der løbetræner i arbejdstiden. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sundhed på arbejdspladsen: Kommuner: Sundhedstilbud virker og de ansatte er glade for dem

23. dec 2019
De to kommuner Rødovre og Odense bruger hvert år millioner af kroner på sundhedsfremmetilbud til deres ansatte. På trods af at effekterne er svære at påvise, så mener begge kommuner, at deres investeringer kan betale sig.

Mindre sygefravær, færre smerter, højere trivsel og glade medarbejdere.

Det skorter ikke på lovprisende plusord fra to af landets kommuner, når de skal fortælle om de positive effekter af sundhedsfremmetilbud til deres ansatte.

Odense og Rødovre kommuner ligger blandt de forreste i klassen, når det handler om at tilbyde flest sundhedsfremmetilbud til deres ansatte, viser en rundspørge, som A4 Arbejdsliv har lavet blandt landets kommuner. Her har 60 ud af landets 98 kommuner svaret.

LÆS HELE HISTORIEN HER: Sundhedstilbud til kommunalt ansatte: Psykologhjælp især populært

Trods årlige millionudgifter til sundhedsordningerne er de to kommuner enige om, at det kan betale sig at kaste penge efter psykologhjælp, fysioterapi og andre sundhedsfremmetilbud til personalet. 

- Vi har ingen løbende evaluering af de enkelte tiltag, men sidste år spurgte vi de medarbejdere, som har været igennem et behandlingsforløb hos en fysioterapeut eller en kiropraktor. Halvdelen responderede på vores henvendelse, og af dem udtrykte 68 procent, at forløbet havde reduceret deres sygefravær, siger Nikolaj Møller-Jørgensen, der er konstitueret chef for HR i Odense Kommune.

Færre smerter og bedre trivsel

Listen med de positive effekter er lang.

71 procent af de ansatte, der fik hjælp af en fysioterapeut eller kiropraktor, oplevede således færre smerter, og mere end halvdelen oplevede, at forløbet havde en positiv effekt på deres trivsel og generelle helbredstilstand, oplyser HR-chefen.

Det kan være svært at se effekten af disse tiltag isoleret og på den korte bane.
Bettina Zinckernagel, personalechef, Rødovre Kommune

I Odense Kommune, der beskæftiger omkring 13.000 medarbejdere, er det frivilligt for de ansatte at benytte sig af tilbuddene, der både har forebyggende og behandlende karakter, afhængigt af hvad den enkelte medarbejder har brug for.

- For eksempel er motionstilbuddet forebyggende, men har også et element af behandling, mens vores ryghold eller nakkesmertehold er målrettet dem, der har de problemer, siger Nikolaj Møller-Jørgensen.

Mens tilbuddet om kostvejledning ifølge HR-chefen mest er på informationsniveau og helt konkret består af pamfletter med gode råd til, hvad man skal være opmærksom på, består kommunens tilbud om eksempelvis slankeforløb af konkrete møder med udvikling af kost- og motionsplaner. 

På tilbudshylden er der også rygestopkurser og alkoholbehandling, ligesom en helbredsvurdering også indgår i 'pakken'. Nogle typer ansatte har dog krav på diverse løbende kontroller af deres helbred

- Alle på natarbejde skal lovmæssigt tilbydes en helbredsvurdering hvert tredje år. Det er for eksempel vores plejehjemsansatte, og de kan få målt blodtryk, blodsukker, hjertekredsløb, siger Nikolaj Møller-Jørgensen.

Og det foregår alt sammen uden for arbejdstiden. 

Sundhedsfremmetilbud i Odense Kommune

Sundhedsordningen i Odense Kommune er kommet i stand i kommunens Hovedudvalg, der er kommunens øverste MED-udvalg, hvor ledelses- og medarbejderrepræsentanter samarbejder om blandt andet arbejdsmiljøtiltag.

  • I 2018 blev der gennemført 2.491 forløb til forebyggelse og behandling af arbejdsrelaterede gener og skader via Odense Kommunes fysioterapibehandling. En del af forløbene indeholdt massage eller zoneterapi, men langt størstedelen var fysioterapi.
  • I 2018 blev der også gennemført 748 forløb med kiropraktisk behandling.
  • 553 medarbejdere modtog ergonomisk vejledning.
  • 53 medarbejdere har deltaget på kommunens vægttabshold.
  • 198 medarbejdere har benyttet kommunens holdtræningstilbud.
  • 552 medarbejdere har benyttet kommunens psykologhjælp. Enten stressbehandling eller coaching. Cirka 2/3 af forløbene har haft forebyggende karakter, mens resten har været stressbehandling.

 Kilde: Odense Kommune 

Svært at se effekt på kort bane

I Rødovre Kommune, der beskæftiger cirka 3.500 ansatte, er paletten af sundhedsfremmetilbud også bred med 9 forskellige tilbud.

Sundhedsordningen koster kommunen cirka 1,6 millioner kroner om året, og den blev kørt i stilling som et stort ønske fra kommunens ansatte tilbage i 2007, fortæller Bettina Zinckernagel, der er personalechef i kommunen.

Ordningen består af fysioterapi, zoneterapi, kiropraktik, massage, sundhedstjek, holdtræning, rygestopkursus, kostvejledning og psykologhjælp, og i en årrække har sygefraværet ifølge Bettina Zinckernagel været faldende blandt de ansatte.

Om faldet alene skyldes sundhedsordningen, kan hun ikke svare ja til.

- Det kan være svært at se effekten af disse tiltag isoleret og på den korte bane, siger Bettina Zinckernagel. 

LÆS OGSÅ: Forsker: Ansatte kommer under lup i offentlige lederes jagt på sundhed

Hjælp hos fysioterapeut og psykolog foregår uden for de ansattes arbejdstid, med mindre det er akut, mens tilbud, der ses som en del af forebyggelsesarbejdet og dermed er en del af arbejdsmiljøarbejdet, foregår i arbejdstiden

- Men naturligvis under hensyntagen til kerneopgavens udførelse, oplyser hun.

Det er ikke planen at udvide tilbudspaletten, fortæller Bettina Zinckernagel, til gengæld er det planen at sende sundhedsordningen i udbud.

- Vi vil gerne have et større fokus på de forebyggende sundhedsindsatser i forhold til det længerevarende fysiske og mentale slid, men der er fortsat behov for eksempelvis at kunne behandle allerede opståede skader og akutte skader, siger hun.

Kommunen satser derfor på udvikling af nye tiltag, der både skal fremme fysisk og mental sundhed.

- Vi har gennem årene udbygget med blandt andet førstehjælpskurser, som klæder medarbejderne bedre på til at håndtere psykisk belastende situationer i hverdagen og dermed undgå individuelle psykologsamtaler, siger Bettina Zinckernagel.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her