Kommuner dropper ulovlig registrering af syge

13. okt 2011
To kommuner retter op, efter at det kommet frem, at de har registreret borgeres deltagelse i demonstrationer.

Det er klokkeklart ulovligt at registrere, at borgerne har deltaget i demonstrationer mod jobcenteret.

Det erkender Silkeborg Kommune overfor Avisen.dk.

I både Svendborg og Silkeborg har kommunens jobcenter registreret, at syge borgere har deltaget i demonstrationer mod sagsbehandlingen på jobcenteret.

I Svendborg har kommunen i mindst to tilfælde registreret, at sygemeldte borgere deltog i demonstrationer, og i Silkeborg er det sket i et enkelt tilfælde.

Må ikke registrere politisk aktivitet

Det bliver der nu rettet op på.

I Silkeborg Kommune siger job- og borgerservicechef Michael Maaløe til Avisen.dk:

”Det må ikke ske, for det er en usaglig oplysning i en ressourceprofil. Vi må ikke registrere politisk aktivitet.”

Kommunaldirektøren i Svendborg Kommune erkender overfor Fyns Amts Avis, at oplysningerne ikke skulle være noteret i sagsmappen.

Registrerede borger i Silkeborg

Jobcenteret i Silkeborg fandt onsdag ud af, at det i en borgers sag var blevet registreret, at han havde været medorganisator af en demonstration.

Det førte til, at borgeren onsdag aften – højst usædvanligt – blev kontaktet af job- og borgerservicechefen, der fortalte, at oplysningerne ville blive slettet fra borgerens ressourceprofil.

Ifølge Michael Maaløe var det direkte afledt af sagen fra Svendborg.

Flere sygemeldte i Silkeborg siger til Avisen.dk, at kommunen kun reagerede for at undgå dårlig presse. Men 'det er noget sludder', siger Michael Maaløe.

”Vi rettede fejlen så snart, vi blev opmærksomme på den,” siger han.

Forsøg på at klarlægge ressourcer

I den konkrete sag indgik oplysningen om borgerens deltagelse i demonstrationen sammen med flere andre oplysninger. Det hænger sammen med, at kommunerne i de såkaldte ressourceprofiler skal danne sig et overblik over borgerens ressourcer med henblik på at finde et arbejde, der passer til vedkommende.

Ifølge Michael Maaløe var det også grunden til, at jobcenteret i Silkeborg havde registreret, at borgeren havde deltaget i en demonstration.