Det nye it-system ventes at effektivisere arbejdstiden med 40 procent. Det skyldes, at det nye system kan foretage automatiserede afgørelse i enkle sager om sygedagpenge. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Kommuner dropper it-system: Syge må kigge langt efter penge

25. maj 2020, 15:17
Et nyt it-system, der skal lette sagsbehandlingen for kommunens medarbejdere, skal implementeres på fredag. Det vil få betydningen for nogle modtagere af sygedagpenge.

Kommunerne skal have udskiftet det nuværende it-systemmet, der behandler sygedagpengesager. Det kan få konsekvenser for nogle syge borgere, der ikke får deres penge udbetalt på det tidspunkt, som de plejer. Det skriver Version2.dk, der leverer nyheder om it, på baggrund af en orientering fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

LÆS OGSÅ: Før genåbning af jobcentre: 'Lad os nu se stort på reglerne'

- Det betyder, at de få borgere, som får udbetalt sygedagpenge på ugentlig basis, ikke kan få deres normale udbetaling i uge 22, men i stedet i uge 24 eller ved en straksudbetaling i uge 23, skriver ministeren, der samtidig lover, at overgangen ikke vil påvirke flertallet af sygedagpengemodtagere.

Datakonverteringen vil betyde, at sygedagpengesystemet vil være lukket ned i halvanden uge fra på fredag og til den 3. juni.

Det har ikke været muligt for, hverken KOMBIT, der er kommunernes It-fællesskab, eller Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) at oplyse om, hvor mange der vil blive ramt, da der ikke kan trækkes tal fra det nuværende system.

Ifølge KOMBIT vil det nye system effektivisere arbejdstiden med 40 procent.

LÆS OGSÅ: Antallet af au pairer når ny bundrekord: Nyt gebyr får skylden

Flere kommuner oplyser på deres hjemmesider om, at der kan være ventetid i udbetalingen af sygedagpenge. Gribskov Kommune skriver eksempelvis, at de allerede fra d. 19. maj og frem til d. 2-3 juni har lukket for alle henvendelser i forbindelse med sygedagpengeydelser.