Teknisk direktør Søren Møllegaardvil hellere ansatte flere medarbejdere end at hyre dyre konsulenter. Foto: Nyborg Kommune

Kommune mangler ansatte: Hyrer dyre konsulenter

10. feb 2020, 16:19
Formand for Nyborg Kommunes teknik- og miljøudvalg Per Jespersen (S) vil hellere ansætte flere folk end at hyre konsulenter.

Nyborg Kommune må hente hjælp udefra for at få forløst ambitionerne om tre delprojekter i "Handleplan for Nyborgs bykerne", skriver Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ: Charlotte mistede sin 13-årige dreng: Var med til at tage initiativ for alle ansatte på Riget

Handleplanen blev vedtaget sidste forår, men nu siger Nyborg Kommunes vicekommunaldirektør og tekniske direktør Søren Møllegaard, at "resurserne er knappe".

- Vi er glade for at arbejde i en kommune, hvor der er gang i så mange ting. Men vi har svært ved at nå det hele til tiden, erkender Søren Møllegaard over for Fyens Stiftstidende.

Derfor hentes to rådgivningsfirmaer ind for at detailplanlægge, styre arbejdet, sikre juraen og styre processen af de tre projekter, som drejer sig om omlægning og etablering af infrastruktur i det centrale Nyborg.

Under normale omstændigheder ville kommunens tekniske forvaltning selv have klaret opgaverne.

LÆS OGSÅ: Milliardærer køber dansk netbutik

Formand for Nyborg Kommunes teknik- og miljøudvalg, Per Jespersen (S), er ikke just begejstret over, at eksterne konsulenter er løsningen.

Han mener, at der bliver brugt for mange penge på den konto og vil gerne have en drøftelse af, hvad der skal gøres på længere sigt.

- Personligt vil jeg gerne ansætte nogle flere i teknik- og miljøafdelingen. Men det skal også være rentabelt, siger Per Jespersen til Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ: Bubber genforenet med familien