Nordfyn Kommune vil spare 200.000 kroner ved at tage lønnen fra udviklingshæmmede. Foto: Google Street View

Kommune vil tage timeløn på 7,50 kr. fra udviklingshæmmede

4. okt 2019
Budgetforslag kan få udviklingshæmmede til ikke længere at føle sig som almindelige borger i Danmark, lyder kritikken af Nordfyns Kommune.

"Der er åbenbart ingen grænser for, hvor ussel man kan være".

Sådan reagerer en læser på Fyens Stiftstidendes historie om, at der på bordet i Nordfyns Kommune ligger et forslag til budgettet om at fratage udviklingshæmmede voksne en timeløn på 7,50 kroner.

LÆS OGSÅ: Mette F bryder sammen på talerstolen: Vi har købt en kamel

De 26 udviklingshæmmede på Nordfynsværkstedet får lønnen for blandt andet at producere fuglebure, træfade og opvaskebørster som efterfølgende sælges i værkstedets butik, skriver avisen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det er ikke kun læserne, der reagerer. Også Landsforeningen LEV på Nordfyn reagerer på forslaget, som vil spare kommunen for 200.000 kroner.

Formand Ingrid Rasmussen siger til Fyens Stiftstidende:

- Jeg ved da godt, at det er småpenge, de får i løn, og der står ingen steder, at de har krav på den, men jeg synes, at lønnen er meget vigtig, for når de får sådan en lille lønseddel, så er det jo et bevis på, at de går på arbejde. Og på den måde sammenligner de sig med den almindelige borger i Danmark.

Ingrid Rasmussen frygter, at de udviklingshæmmede borgere ikke længere vil komme på værkstedet, hvis spareforslaget bliver gennemført.

Hun har derfor lavet et høringssvar til budgettet, hvor hun understreger vigtigheden af, at de visiterede borgere får en lønseddel.

LÆS OGSÅ: Stjernekok konkurs: Udbetalte 43 millioner til sig selv