Mågerne i Slagelse Kommune skal måske til at holde øje med kontanthjælpsmodtagere, der risikerer at blive sendt ud på jagt efter fuglenes æg. Foto: Judith Betak/BMGT/Ritzau Scanpix

Kommune vækker opsigt: Arbejdsløse skal samle mågeæg

14. maj 2020, 10:03
Slagelse Kommune overvejer, om man kan sende kontanthjælpsmodtagere i nyttejob, hvor de skal indsamle mågeæg fra fuglereder.

I Slagelse Kommune overvejer man nu, om arbejdsløse borgere skal indsamle mågeæg.

LÆS OGSÅ: Tvunget til at betale svigermors kontanthjælp: Ny dom får stor betydning

- Jeg er godt klar over, at nogen sikkert vil mene, at man ikke kan sætte folk til den slags arbejde, siger Villum Christensen, der er viceborgmester i kommunen for Liberal Alliance, til B.T.

Idéen, der opstod på et udvalgsmøde i kommunen, går ud på, at arbejdsløse skal samle mågeæg ind fra tagrygge, hvis ikke de vil miste deres kontanthjælp.

Nu har lokalpolitikerne bedt forvaltningen om at undersøge, om idéen med at sende de arbejdsløse i nyttejob for at bekæmpe mågeproblemer i Slagelse, kan føres ud i livet.

Ordningen med nyttejob blev indført i 2014 ud fra en tanke om, at alle, der kan arbejde, skal arbejde for deres ydelse.

Tanken er, at kontanthjælpsmodtagerne skal indsamle æg fra byens mågereder, forklarer Villum Christensen, der også er formand for Erhvervs- og teknikudvalget i Slagelse Kommune.

- Rationalet er, at vi skal udtynde bestanden af måger, og det kræver en vedvarende indsats. Hvis man bare skyder måger, kommer der nogle andre, så det gælder om at udtynde den samlede bestand, siger han til B.T.