Kommune smider skandaleduoen på porten

2. maj 2012
Der er ikke udsigt til nye ordrer i Hedensted Kommune for udskældt jobfirma.

Mindst 47 sygedagpenge-sager skal efter alt at dømme gå om i Hedensted Kommune.

Det er den foreløbige status på dagen, hvor kommunen er kommet i vælten for at lade det private jobfirma Varda Jobservice have afgørende indflydelse på sagsbehandlingen af sygedagpenge-sager.

Kommunen afventer en afgørelse fra Beskæftigelsesankenævnet, men en af landets førende eksperter i sygedagpenge-reglerne har overfor Avisen.dk slået fast, at kommunens praksis er 'klart ulovlig'.

Det har givet anledning til selvransagelse i kommunens ledelse.

”Hvis vi får at vide fra ankenævnet, at det er ulovligt, vil vi ikke længere samarbejde med private firmaer i sygedagpenge-sager,” siger beskæftigelseschef Hans Christian Knudsen til Avisen.dk.

Sikker grund under fødderne

”Der bliver ikke indgået flere aftaler med Varda Jobservice. Samarbejdet slutter i denne måned, og de får ikke flere sager. Nu skal vi have helt sikker grund under fødderne,” siger han.

Hans Christian Knudsen forklarer den angiveligt ulovlige konstruktion med, at det er svært at finde rundt i reglerne for samarbejde mellem kommuner og privat jobfirmaer indenfor sygedagpenge-sager.

”Reglerne er svære at gennemskue, men det er selvfølgelig vores ansvar, og hvis vi bliver underkendt, retter vi naturligvis ind,” siger han.

Fortid intet problem

Som øverste chef for beskæftigelsesforvaltningen i Hedensted Kommune var Hans Christian Knudsen med til at indgå aftalen med Varda Jobservice.

Aftalen blev indgået, selvom den øverste ledelse af Varda Jobservice tidligere havde været involveret i en omdiskuteret sag om overforbrug af mange millioner i Haderslev Kommune.

Alligevel mener Hans Christian Knudsen ikke, det var forkert at indgå et samarbejde med Varda Jobservice.

”Jeg har ikke tænkt på deres fortid som et problem. Der er så mange, der bliver afskediget fra ledende stillinger i jobcentrene. Hvis det betyder, at man er diskvalificeret, kan vi næsten ikke samarbejde med nogen længere,” siger han.