Direktør for Borger & Arbejdsmarked, Lise Plougmann Willer, synes opholdet var vigtigt. Foto: Esbjerg Kommune

Kommune skal spare: Ledere tog på luksus-seminar

24. nov 2019, 10:57
95 ledere brugte 300.000 kroner på et seminar ved Legoland midt i en sparetid. Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, undrer sig.

Politikerne i Esbjerg Byråd kæmper med budgetterne. Derfor har flere medarbejdere været til samtale om påtænkt afskedigelse.

Men det har ikke fået afdelingen Borger og Arbejdsmarked til at svinge sparekniven.

LÆS OGSÅ: Vildt jobopslag hyldet - Kommune lover minimums­normeringer

95 ledere har deltaget i et to-dages seminar med overnatning og middag på Legoland Hotel og Conference i Billund. Det selvom at Billund kun ligger 66 kilometer fra Esbjerg. Det referer Ekstra Bladet fra en artikel i JydskeVestkysten.

Prisen på opholdet er 300.000 kroner. For det beløb var der flere store buffeter, foredrag og workshops, skriver avisen.

- Formålet med lederseminaret er at samle forvaltningens ledere efter sammenlægningen med Familie & Forebyggelse. Vi arbejder med fusionen og den nye helhedsorienterede indsats, som det er så vigtigt, at vi bliver dygtige til. Forudsætningen er, at vi kender hinanden og arbejder i samme retning, siger den ansvarlige direktør for Borger & Arbejdsmarked Lise Plougmann Willer til JydskeVestkysten.

LÆS OGSÅ: 64.500 danske børn lever i fattigdom - Det er øde­læggende

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) siger til avisen, at politikerne ikke har været involveret i arrangementet.

- Men jeg er da noget overrasket over, at man har fundet det nødvendigt at bruge så mange penge, når vi lige har foretaget massive besparelser på en lang række områder.