- Det er den værste nyhed, som jeg længe har fået, siger Knud Kristensen fra Sind om kommunale besparelser. Foto: Niels Åge Skovbo

Kommune skal spare 140 millioner: "Den værste nyhed"

29. nov 2019
Børn og voksne med fysiske handicap, mennesker med psykiske udfordringer og andre svage grupper i Aarhus Kommune rammes en besparelser.

Den økonomiske situation i Socialforvaltningen i Aarhus Kommune sætter gang i en spareøvelse, som betyder at der i 2020 skal der spares 140 millioner kroner på hjælp til børn og voksne med fysiske handicap, mennesker med psykiske udfordringer og andre svage grupper.

LÆS OGSÅ: Dansk sangerinde ramt af frygtelig sygdom: Aflyser alt

- Det er den værste nyhed, som jeg længe har fået, siger Knud Kristensen, formand for pårørenderådgivningen Sind i Risskov, til Århus Stiftstidende og tilføjer:

- Vi taler om meget svage mennesker, der allerede er ramt af flere års besparelser i såvel kommune som region. Man sender faktisk et forfærdeligt signal om, at de ikke kan regne med noget og stort set overlades til sig selv.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Besparelserne sættes i gang efter kommunen har konstateret et overforbrug på området for sociale forhold og beskæftigelse på 146 millioner kroner i 2019.

Rådmand for netop sociale forhold og beskæftigelse, Kristian Würtz (S), siger til Århus Stiftstidende, at besparelserne vil "kunne mærkes".

- Men vi skal bestræbe os på at skærme borgerne mest muligt.

Merforbruget er vokset fra et forventet minus på 63 millioner kroner over et korrigeret merforbrug på 84 millioner kroner og en forudsigelse på 98 millioner kroner til nu altså 146 millioner kroner.

Ifølge Aarhus Kommune er årsagen, at flere borgere end ventet har haft brug for støtte, og at der har været flere borgere med komplekse behov, der kræver specialiserede indsatser.

LÆS OGSÅ: Politiet med opråb: - Du dør på stedet!