Kommune: Nummer på venteliste kan ikke bruges

13. nov 2009
Trine Boysen klagede til borgmesteren og skar ventetiden på en vuggestue ned fra et halvt år til en måned.

"Jeg kan slet ikke genkende historien," siger Gentofte kommunes økonomidirektør Jens Peter Friis, som er ansvarlig for kommunens pladsanvisning.

Han afviser, at en borger i kommunen - læge Trine Boysen - sprang køen til en vuggestueplads over efter en mail til borgmesteren.
 
"Min eneste forklaring er, at der må være gået noget galt i kommunikationen mellem os og borgeren." fortsætter han.

Nummer 51 på ventelisten

Trine Boysen fortæller, at samme dag, som borgmesteren ringede med en vuggestueplads, kunne hun se på kommunens hjemmeside, at sønnen Gustav stod som nummer 51 på ventelisten.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

Det svarer ret godt til det halve års ventetid, som hun var blevet stillet i udsig fra kommunen. I stedet havde kommunen henvist hende til hjemmedagplejen, så sønnen kunne blive passet hjemme.

Men økonomidirektøren oplyser nu, at det slet ikke har nogen betydning, hvilket nummer på ventelisten, man er. For placeringen på listen siger ikke noget om, hvor langt man reelt er fra en plads.

”Ventelisten skal ses som en kvittering på, at man er skrevet op og kommunen arbejder på at finde en plads,” siger han til Avisen.dk.

Han kan dog ikke umiddelbart fortælle, hvad kommunen gør for at viderebringe den viden til borgerne på listen.

Havde aldrig sagt nej til plads

Ifølge økonomidirektøen troede kommunen, at Trine Boysen udelukkende ville have sønnen i to meget populære vuggestuer. Derfor fik hun beskeden om den lange ventetid.

Men det kan Trine Boysen kun ryste på hovedet af.

”Jeg er jo ikke så naiv, at jeg troede, vi kunne komme til i vores ønskevuggestue med det samme, og jeg havde da aldrig sagt nej til en anden plads, hvis jeg havde fået den tilbudt tidligere,” siger Trine Boysen.

Undersøgte sagen

"Efter familiens mail til borgmesteren undersøgte jeg selv sagen, og da familien ikke længere ønskede bestemte institutioner, kunne vi tilbyde en plads i en tredje institution," fortæller Jens Peter Friis.

Den forklaring giver Trine Boysen dog ikke meget for:

”Jeg har aldrig i mine mange samtaler med kommunen hørt noget om, at Gustav var tæt på en plads et andet sted i kommunen. Jeg skrev jo til borgmesteren for at klage over hjemmedagplejen, ikke for at komme foran i køen.”